bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Crosby postrádá Kessela: Miloval jsem ho, dokázal jednou střelou změnit zápas

10. září 2019, 10:15

Jakub Hromada

Kessel byl v létě po čtyřech sezónách v Pittsburghu vyměněn do Arizony v rámci obchodu za Alexe Galchenyuka. Muž ze skály, který nechyběl ani v jednom zápase v posledních devíti ročnících, se stal nedílnou součástí Tučňáků, se kterými se dvakrát radoval i ze zisku Stanley Cupu. Na jeho účet se vyjádřil kapitán celku z průmyslového města, Sidney Crosby.

Kessel v posledních 11 sezónách vždy vstřelil minimálně 20 gólů, nikdy se ale nepřehoupl přes čtyřicítku. U Pens v ročníku 2017/2018 zaznamenal 92 bodů, čímž se postaral o svoje kariérní maximum. „Miloval jsem s ním hrát,“ chválil ho Crosby. 

„Je pravda, že byl velmi specifický a dost se o tom ví, ale to, co dokázal na ledě, jaký měl talent vytvářet herní příležitosti. Dokázal jednou střelou změnit zápas,“ zavzpomínal Crosby po návratu z dovolené do Pittsburghu na svého již bývalého spoluhráče.

„Velmi jsem si užíval hrát po jeho boku. Mrzí mě, že ne vždy se věci mezi hráčem a koučem vyvrbí ideálně, což asi hlavně zapříčinilo jeho odchod.“ Crosby narážel na problémy mezi Mikem Sullivanem a samotným Kesselem.

Hráč totiž nešel úplně příkladem mladým hráčům, což byl největší problém pro oči trenéra. A letní životospráva tomu zřejmě také moc nepomohla. 

Crosby, pokud nehrál s dvěma mladými puškami, trávil na ledě čas s Kesselem, a to hlavně v přesilových hrách. „Prostě jsem miloval hrát vedle něj, byla to zábava, koneckonců jsme spolu vyhráli dva Stanley Cupy a to jsou vzpomínky, na které nikdy nezapomenu.“

Nyní bude mít Kessel úlohu jasného tahouna. V Arizoně nebude pod takovým tlakem, ikdyž se od něj jistě v poušti očekává brankostroj. Loni nejvíce gólů vstřelil Alex Galchenyuk a Brad Richardson, oba se trefili devatenáctkrát. Ačkoli se loni oproti předchozí sezóně o 7 zásahů Kessel pohoršil, 27 branek je pořád velmi vysoké číslo. Navíc bude opět útočit na hranici získaného bodu na zápas.

Velké věci od něj očekává i Derek Stepan, jeho nový spoluhráč. „Na křídle můžeme v klidu používat veterána jako střelce a myslím, že jsme jednoho našli. Jestli někdo dokázal lidem, že umí střílet góly konzistentně, je to právě Phil Kessel.“

V Arizoně věří, že přesně hráč, jakým Kessel je, chyběl loni týmu k postupu do play-off. A má to smysl. Coyotes byli pátí nejhorší v ofenzívě, vstřelili pouze 213 branek. V přesilovce také tápali, v ní byli šestí nejhorší. I přes tato špatná ofenzivní čísla skončili jen čtyři body pod hranicí postupu do bojů o Stanley Cup.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.