bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Crosby se zastal Malkina. Pokud má jít on, pak půjdu i já!

11. září 2019, 10:30

Jiří Lacina

Nahrát si uměli, na ledě jim to docela klapalo, celkově se ale moc nemuseli. Sidney Crosby sice Phila Kessela při odchodu z Pittsburghu pochválil, jinak ovšem Američan nepatřil v mužstvu k nejoblíbenějším. Konkrétně vztah mezi ním a Jevgenijem Malkinem došel do bodu, kdy Rus raději zažádal o výměnu.

Krátce po skončení sezóny vyslal rodák z Magnitogorsku klubovému vedení jasný vzkaz: „Buď se zbavíte Kessela nebo mě!“ Aspoň tak popsal celou kauzu Rob Rossi z The Athletic.

Krásné akce i vzájemné osočování, ukázka vztahu Malkina s Kesselem:

Ne že by se o tom nevědělo. Celé léto byly k nalezení články spekulující na téma výměny Jevgenije Malkina. Vedení jeho trejd nejspíš skutečně zvažovalo. To byl moment, kdy se vložil do hry kapitán.

Podle Rossiho interpretace zašel Crosby přímo za generálním manažerem Jimem Rutherfordem a bez okolků mu naznačil, že chce mít Malkina nadále v mužstvu.

„It’s me AND Geno,“ řekl prý doslova.

Volně přeloženo: Buď oba zůstaneme anebo nás oba vyměňte. Rutherford by si sotva mohl dovolit poslat pryč dva superhráče. A jít proti přání týmového lídra by asi rovněž nebylo moudré.

Kesselův osud tím byl zpečetěn. Dnes je už hráčem Arizony. Čísla 87 a 71 budou nadále působit v Pittsburghu. Crosby zde nastupuje od výluky 2005, Malkin se po dramatických událostech připojil o rok později. Agent se musel hodně snažit, aby ho vyrval ze spárů Magnitogorsku, kde jej předtím přinutili k prodloužení smlouvy dost nevybíravými prostředky.

V tuto chvíli už mají oba na kontě přes 1000 bodů a patří mezi nejproduktivnější hráče klubové historie. První Mario Lemieux 1723 bodů, druhý Sidney Crosby 1216, třetí Jaromír Jágr 1079, čtvrtý Jevgenij Malkin 1002. Na rozdíl od slavné dvojice předchůdců 66 & 68 mají dokonce o jeden Stanley Cup víc. Jágr s Lemieuxem triumfovali dvakrát, Crosby s Malkinem třikrát.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.