bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Čtyři góly v jedné přesilovce? I Žraloci měli předchůdce

26. dubna 2019, 10:00

Tomáš Zatloukal

Byla to fascinující podívaná. San Jose Sharks za necelých pět minut poslali za záda Marca-Andrého Fleuryho čtyři puky a nevídaným způsobem otočili vývoj rozhodujícího mače číslo 7. Domácí hala bouřila, fanoušci prožívali euforické chvíle. Zbytečný faul Codyho Eakina z Vegas Golden Knights byl drsně potrestán, pomsta za zkrvaveného kapitána Joea Pavelskiho vykonána. Příběh předchůdců Žraloků je diametrálně odlišný.

Ano, pestré dějiny NHL pamatují ještě jeden mač v play off, během něhož padly čtyři branky v pětiminutové přesilovce.

Je to dobrých 21 let, kdy zůstali příznivci Los Angeles Kings ve Staples Center jako opaření. Už už chtěli slavit vítězství svých favoritů nad St. Louis Blues, když za tuze příznivého stavu 3:0 s nelibostí sledovali, jak do domácího gólmana Jamieho Storra vrazil Geoff Courtnall.

Ta srážka vešla do historie zámořské ligy jako „The Hit“.

“Opustil jsem puk, abych zahrál puk a Geoff mě trefil ramenem. Zasáhl mě do hlavy, utrpěl jsem otřes mozku,“ vzpomínal později Storr.

Na Courtnalla se okamžitě vrhl Sean O’Donnell a začal do „želvy“ tlouct. To neměl dělat. Za napadení nebránícího se soupeře dostal pět minut na lavici hanby a velký obrat mohl začít.

Podívejte se na obrat v podání St. Louis Blues:

Ne, Bluesmany nehnala žádná touha po odplatě. Ne, St. Louis se nemstilo za zkrvaveného kapitána. Byli to Králové, kdo musel cítit pořádný vztek za neomalený nájezd do své brankářské jedničky. Storr se cítil jen otřesený, po chvíli si zase nasadil svou maskou s draky, kterou zprvu rozčíleně zahodil.

Hráči Los Angeles se semkli a jali se „zabít“ pětiminutové oslabení. Zprvu vše zvládali na jedničku, první minuta utekla rychle. Jenže pak to přišlo.

Jako první se – vůbec poprvé v kariéře v bojích o Stanley Cup – prosadil Pascal Rheaume. Uplynulo 64 sekund a radoval se osvědčený kanonýr Brett Hull. Poté usměrnil střílenou přihrávku od Ala MacInnise za Storrova záda Pierre Turgeon. 3:3.

Vše dokonal Terry Yake, když dorážkou poslal partu pod vedením ještě hnědovlasého Joela Quennevilla do vedení.

Kings neodkázali na ledovou sprchu už nijak zareagovat. Nepovedlo se jim to samé jako Vegas, Zlatí rytíři si při hře bez gólmana vynutili prodloužení. Ne, úchvatné představení Bluesmanů, podpořené třemi asistencemi od hvězdných beků MacInnise a Chrise Prongera, zůstalo bez odezvy.

“Byli jsme po té přesilovce odepsaní,“ přiznal Glen Murray, jeden z útočníků poražených.

LA poté prohrálo i zápas číslo 4 a vypadlo.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.