bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Čtyřiadvacet týmů, dvě města. Kempy nezačnou dřív než v červenci

26. května 2020, 23:35

Jan Šlapáček

Restart nejlepší hokejové ligy světa dostal reálné obrysy. Jak bude pokračování NHL vypadat?

Gary Bettman před malou chvilkou zveřejnil pořádnou dávku nových informací, na které fanoušci ledního hokeje a zejména NHL netrpělivě čekali.

Základní část je od této chvíle minulostí. Letošní sezóna zažije již pouze zápasy play-off. Do vyřazovacích bojů se kvalifikovalo prvních dvanáct týmů z každé konference k 12. březnu (o pořadí rozhodl procentuální bodový zisk). Pro zbylé týmy ročník 2019/2020 skončil.

Play-off

První čtyři celky v každé konferenci se mezi sebou utkají o pozici, ve které budou vstupovat do prvního kola play-off. Týmy nacházející se na pátém až dvanáctém místě spolu v rámci "předkola" odehrají sérii na tři vítězné zápasy. 

Rozhodnuto bylo také o tom, že finále konferencí a finálový souboj o Stanleyův pohár bude sehrán tradičně na čtyři vítězné zápasy. O tom, jak se bude hrát první a druhé kolo, ještě rozhodnuto nebylo.

Na to, jak budou týmy nasazeny proti sobě, se můžete podívat v následujícím Tweetu.

Města

Každá konference dostane pro své soupeření jedno město. Každý tým v něm bude moci mít padesát lidí. O lokacích však ještě nebylo rozhodnuto, čeká se, které prostředí bude "nejzdravější".

Kandidátských měst je ale několik: Chicago, Columbus, Dallas, Edmonton, Las Vegas, Los Angeles, Minneapolis, Pittsburgh, Vancouver a Toronto.

Datum návratu

Vytvořen byl i časový harmonogram, kdy by se měla hokejová soutěž vrátit. Na začátku června se mohou kluby vracet k tréninkům v malých skupinkách, ať už na ledě či mimo něj.

Tradiční tréninkový kemp, který bude před play-off následovat, nezačne dříve než po prvním červenci.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.