bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Čtyřnásobný šampion Kunitz oblékne dres Blesků, dostane dva miliony

2. července 2017, 19:00

Robert Rampa

Šampioni se z Pittsburghu rozkutáleli na všechny strany. Chris Kunitz strávil dlouhé roky po boku Sidneyho Crosbyho nebo Jevgenije Malkina, nyní si oblékne stejný dres jako Steven Stamkos. S Tampou podepsal roční smlouvu za dva miliony dolarů.

Po čtrnácti sezonách v lize opět mění dres. Chris Kunitz se první červencový den na rok upsal Tampě Bay Lightning. Bolts mu v nadcházející sezoně vyplatí dva miliony dolarů.

Kunitz na sebe a svoji kariéru může být pyšný. Je jediným aktivním hráčem se čtyřmi prsteny pro šampiona. První získal v roce 2007 s Anaheimem, další tři s Pittsburghem v letech 2009, 2016 a ten poslední právě letos. Nyní dostane šanci uspět s Tampou Bay.

"Díval jsem se na týmy v lize. Chtěl jsem do nějakého s velkým jádrem hráčů, kde najdu skvělou chemii. Týmy volaly, já musel udělat rozhodnutí a zrovna u Tampy to bylo lehké rozhodnutí," říká 37letý Kanaďan.

V právě skončené sezoně si připsal ve 71 zápasech 29 bodů, dalších 11 přidal v play off. A to včetně vítězné branky v prodloužení sedmého zápasu s Ottawou. "Tampa má šanci vyhrát Pohár. Loni se potýkala s mnoha zraněními, což ji dost ovlivnilo. Ale šanci rozhodně má. Vždy, když jsme s ní hráli, byla velmi nebezpečná. Doufám, že svou přímostí, fyzičností a prací okolo brány pomůžu týmu až ke Stanley Cupu," dodává Kunitz.

Kunitze nikdo nedraftoval, až Anaheim s ním v roce 2003 podepsal smlouvu a za šest let jej vyměnil do Pittsburghu. Dohromady si během 884 zápasů připsal 580 bodů. Jeho hlavní devizou je hra v play off, ve 161 zápasech nasbíral 92 bodů. S konkrétním cílem jej Tampa nepodepsala, nejspíše bude lepit mezery v sestavě.

"Neřekli mi, jakou roli dostanu. Přicházím jako hráč do prvních třech formací a nejspíš se mnou budou hýbat podle potřeby. Nikdy jsem se nepovažoval za hráče pro jeden jediný styl hry, dokážu se přizpůsobit. Je to pro mě velká výzva," těší se do Tampy kanadský veterán. 

Pokud se v Tampě nebude opakovat lazaret a hráčům vydrží zdraví, dá se očekávat, že se parta v čele se Stamkosem dostane do play off. V takovém případě přijde čas právě pro Kunitze, žolíka vyřazovacích částí

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.