bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ďábelské žně: Hughes, skvělé drafty, Subban a teď Simmonds

3. července 2019, 14:30

Jiří Lacina

Výjimečné léto zažívají tento rok fanoušci New Jersey Devils. Klub skvěle draftoval, do obranných řad přivedl jednoho z nejlepších zadáků v lize a po otevření trhu s volnými hráči posílil také ofenzivu. Aktivní přístup má zajistit lepší časy, ve které v newyorském klubu doufají.

O Jacku Hughesovi toho bylo napsáno už mnoho, co už možná každý neví, že Devils vedle něj draftovali ještě další čtyři hráče do konce třetího kola. Při výměně s Nashvillem za P.K. Subbana se sice zbavili volby číslo 34, pořád jim ale zbylo v ruce dost vysokých karet.

Z 61. pozice brali Nikitu Ochoťjuka, urostlého obránce s dobrou defenzivou. Měl by reprezentovat protipól vůči skupině šikovných, s pukem dobře zacházejících obranných talentů Devils. 70. pořadí byl Daniil Misjul, jenž od draftu rovněž patří New Jersey. Další obránce, tentokrát spíš agresivní typ, výborný bruslař, silný kolem vlastní brány.

Volba č. 80 – Graeme Clarke je pravý křídelní útočník s dobrou střelou. O dvě místa později volili znovu Devils a zamluvili si Michaela Vukojeviče. Se 190 centimetry urostlý obránce, jehož prý ale zdobí i skvělé bruslení a vysoká hokejová inteligence.

Dohlížet na mladé beky může nějakou dobu třicetiletý P.K. Subban. Ten po výměně umístil na internet video s vřelou děkovačkou Nashvillu, načež vyzval k útoku na New Jersey svého psa, který za ním během hovoru poštěkával. Na nové působiště se těší i jeho partnerka Lindsey Vonnová. Úspěšná lyžařka ukončila vlastní kariéru a má tak víc času sledovat svého přítele. Činí tak pečlivě, hokeji prý docela rozumí.

„Je opravdu šťastná,“ řekl k výměně do New Jersey Subban. „Sama už nebude závodit, svou soutěživou duši teď přenáší do hokeje. Sleduje každý zápas, dokonce i když hrajeme venku. Bavíme se o všech hráčích a o tom, jak hrají. Kolem New Jersey má hodně přátel, kteří rádi podpoří náš tým. Všichni se zdají být nadšení, ale ona je skutečně natěšená,“ kvituje hvězdný bek.

Posila s otazníkem

Další akvizice New Jersey je do útočných řad. Možná není tak blyštivá jako v případě Subbana, pokud se jí ale podaří restartovat kariéru, může jít rovněž o solidní úlovek. Wayne Simmonds právě ukončil šestiletý kontrakt na 23,85 miliónu dolarů. U Devils dostal roční smlouvu na 5 mil. Opatrná dohoda koresponduje s nejistotou vyplývající z loňského poklesu formy.

Simmonds se letos před uzávěrkou přestupů stěhoval z Philadelphie do Nashvillu. V play off však stihl za Predátory kvůli zranění jen dva zápasy. Dvojnásobný autor 30 branek za sezónu má za sebou slabý ročník, v 79 utkáních základní části dal jen 17 gólů, k nimž přidal 13 asistencí, což je jeho nejhorší výsledek za posledních devět let. Tři body v 17 zápasech za Nashville byly vyloženě zklamáním.

Předloňskou sezónu končil se zraněním. Léto 2018 měl proto kratší kvůli rehabilitaci natrženého svalu. Lékaři jej varovali, že stoprocentní se bude cítit možná až za rok. Zdravý a s chutí do tréninku se teď chce vrátit se na úroveň, kde byl. „Tahle sezóna byla nahoru dolů. Letos už cvičím v posilovně, což je velká změna. Těším se, že ukážu všem pochybovačům, že se spletli, pokud mě odepisovali,“ říká odhodlaně.

Třicetiletý veterán může být dobrou ingrediencí do mixu mladých hráčů v čele s Nico Hischierem, Jesperem Brattem nebo začínajícím Jackem Hughesem. „Nejdůležitější bude naučit ty kluky vyhrávat. Založit tady vítěznou kulturu. Očekávání ode mne jsou, že budu dávat góly, jako jsem dával v minulosti. Loňský rok byl špatný kvůli zraněním a všemu, čím jsem prošel,“ věří kanadský útočník.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.