bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dach je ve formě, dorovnal rekord legendárního Eddieho Olczyka

21. listopadu 2019, 15:55

Jakub Hromada

Už od draftu se na Dacha nekoukalo zrovna pozitivně, podle mnohých si mělo Chicago ze třetí pozice vybrat obránce Byrama, nebo amerického centra Turcotta. Vedení se ale rozhodlo jinak a pomalu vrací veřejnosti úder. Kirby Dach bodoval již v pátém utkání v řadě a atakuje nováčkovský rekord Bobbyho Hulla.

O jaký milník se jedná? V roce 1985 zaznamenal Ed Olczyk hned několik bodových sérií. Dach vyrovnal tu druhou nejdelší, tedy pětizápasovou z ledna. Pokud se dokáže zapsat do tabulky produktivity i v dalším utkáním, dotáhne se i na tu nejdelší sérii legendárního útočníka. 

Oba útočníky spojuje jeden fakt. Organizace z Illinois si je totiž vybrala ze třetí pozice na draftu. Olczyk v nováčkovské sezóně zaznamenal 50 bodů v 70 duelech a vypadá to, že se Dach pokusí toto číslo minimálně dorovnat.

Nejdelší počin osmnáctiletého hráče v Blackhawks drží již 62 let Brett Hull, tehdy se dostal na hranici osmi zápasů.

V této bodové sérii se Dachovi podařilo vstřelit dvě branky Buffalu. Stal se tak teprve třetím hráčem, který dokázal vstřelit dva góly v jednom zápase jako osmnáctiletý v rámci organizace. Eddie Olczyk a Patrick Kane byli prvním, respektive druhým těmi před ním.

Po „pomalém“ začátku, kdy se zotavoval ze zranění na farmě, naskočil do patnácti utkání a začíná promlouvat do bojů o Calder Trophy. Na kontě má již deset bodů za pět úspěšných zásahů a stejný počet asistencí. Mezi nováčky drží šesté místo, lepší je Ilya Mikheyev z Toronta, Quinn Hughes z Vancouveru, Martin Nečas z Caroliny, Victor Olofsson z Buffala a suverénní Cale Makar z Colorada.

A to přitom nedostává tolik prostoru vedle týmových hvězd. Přesilovku hraje jen zřídka a poslední zápasy strávil na centru čtvrté řady vedle Ryana Carpentera a Zacka Smithe. A je to jednoduché. Trenér ho chce stavit na pozici středního útočníka a přes Toewse a Stromea se jen tak nedostane. Navíc řada Shaw-Kämpf-Kubalík pracuje skvěle a zdá se být pro tuto chvíli nedotknutelná. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.