bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dahlin stále neohrožen, Zadina spadl na čtvrtou příčku

20. března 2018, 17:59

Jakub Hromada

Každý měsíc vydává uznávaný novinář TSN svou predikci draftu 2018, v pondělí zveřejnil tu březnovou. Nezpochybnitelné čelo zaujímá Rasmus Dahlin, kterého doplní trojice Svečnikov, Zadina, Tkachuk. Pořadí těchto tří se ale od února změnilo.

1. Rasmus Dahlin

Švéd pod jmenovkou Frölundy obsazuje již snad přes rok toto místo, ve svém ročníku zřejmě nemá konkurenta. Ve Švédsku se dostal na 20 bodů a aktuálně bojuje v prvním kole play-off. Ať si ho vybere kdokoli, NHL by ho příští rok minout neměla.

2. Brady Tkachuk

Největší překvapení Buttonova listu se stal mladý Američan, který přeskočil své dva ofenzivní soupeře. Svou tvrdou hrou v univerzitní lize se dostal až na nejvyšší možnou pozici (2. za Dahlinem) a promluvil tak do slavnější a upřednostňované dvojice.

3. Andrej Svečnikov

Mladého Rusa v začátku sezóny zabrzdilo zranění, jeho potenciál, se zdá, ale nijak nepoškodilo. V Ontariu se dostal až na průměr 1,64 bodu na zápas a na druhé místo klubové produktivity. Svečnikov byl dlouho dopředu označován za nejlepšího dostupného útočníka, nyní plní roli druhého.

4. Filip Zadina

Rozhodně se nejedná o definitivní pořadí, sám Button zmínil, že pozice těchto tří útočníků nedokáže přesně určit a rozhodne až samotný červnový draft. Zadina trochu zastavil svůj bodový motor po juniorském mistrovství světa, i tak ho ale pořád najdeme v TOP10 bodování QMJHL.

5. Evan Bouchard 

Největší vzestup od února dokázal udělat ofenzivní bek londýnských rytířů Evan Bouchard. V listopadu bychom ho dokonce hledali až ve třetí desítce, nyní by se po Dahlinovi stal druhým nejvýše draftovaným obráncem. Pravoruký Bouchard vyniká svojí tvrdou střelou a celkově bodovou produkcí – nejlepší mezi obránci v Ontario Hockey League.

6. Adam Boqvist

Zpočátku byl švédský zadák jako druhý, s časem se ale nenápadně propadá níž a níž. V Brynas se do hry moc nedostal a plní tak jen roli vůdce tamní juniorské obrany. 

7. Barrett Hayton

Na sedmé pozici najdeme prý nejlepšího „two-way“ forvarda, tedy hráče s nejlepšími schopnostmi jak v útočné, tak obranné hře. Připomíná centra Los Angeles Anžeho Kopitara, do naplnění jeho kvalit mu ale dost chybí, času má ale spoustu.

8. Noah Dobson

Jeden z mnoha severoamerických obránců s vysokými kvalitami. S Hughesem patří k nejlepším bruslařům a i on je adeptem na pátou příčku.

9. Oliver Wahlstrom

Už jako malý se stal jeho nájezd, kde zvedl kotouč na hůl a po otočce doslova vyhodil puk k pravé tyčce brány. Tehdy ho ale ještě nikdo neznal jménem, to se teď pomalu mění. Wahlstrom patří s Farabeem k nejlepším hokejistům v rámci speciálního vývojového programu hokejistů Spojených států a i on se pravděpodobně umístí v nejlepší desítce.

10. Jesperi Kotkaniemi

Jen Vesalainen a Turtulainen jsou na tom lépe s body v nejvyšší seniorské finské soutěži. Kotkaniemiho pravidelně najdeme v druhé desítce prognóz, Craig Button ho dosadil na její čelo.

Další v pořadí: 11. Bode Wilde, 12. Quinn Hughes, 13. Rasmus Kupari, 14. Grigori Denisenko, 15. Joel Farabee, 16. Serron Noel, 17. Isac Lundeström, 18. Rasmus Sandin, 19. Ty Smith, 20. Akil Thomas.

Nejlepší Češi: 4. Filip Zadina, 47. Martin Kaut, 71. Lukáš Dostál, 75. Jakub Lauko, 80. Kryštof Hrabík.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.