bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dallas a další, kdo v létě nejvíce posílil?

15. července 2017, 19:00

Robert Rampa

Od otevření trhu s volnými hráči uběhly dva týdny. K dispozici stále zůstávají velká jména jako Vanek, Markov, Jágr či Iginla. Velkých podpisů se tak ještě dočkáme. Nicméně čtyři týmy dokázaly během několika málo dní doslova překopat základy a mohutně posílit.

Carolina Hurricanes

Play off jim uteklo o osm bodů, velký problém dělaly především nestabilní výkony gólmanů Läcka a Warda. Proto generální manažer Ron Francis přivedl z Chicaga Scotta Darlinga. A poměrně levně, obětoval pouze třetí kolo draftu. 28letý Darling nikdy jedničku nedělal, loni odchytal 32 zápasů. Nutno říct, že s velmi dobrou úspěšností 92,4 procent. Od příchodu do NHL předvádí vyrovnané výkony a situace připomíná Cama Talbota.

Přínos především do oslabení přinese Marcus Krüger, hloubku zkušených tahounů rozšíří Justin Williams. Carolina potřebuje střelce, po odchodu Erika Staala zůstává v týmu ryzím střelcem pouze Skinner. Proto se spekuluje o příchodu Matta Duchena z Colorada. Hurricanes by mohli po příchodu Trevora van Riemsdyka a podpisu Jacoba Slavina nabídnout některé své mladé a nadějné obránce.

Dallas Stars

Dmout pýchou se může GM Stars Jim Nill. Zbavil se Antti Niemiho a přivedl Bena Bishopa. Duo Niemi-Lehtonen loni zabíralo 10,4 milionu v rozpočtu Stars a rozhodně neodvádělo adekvátní služby. Nenápadně vypadá příchod Marca Methota, jenž by měl plnit roli mentora 24letému Johnu Klingbergovi. Navíc se do základní sestavy nejspíše dostanou mladíci Esa Lindell a Julius Honka. Když k tomu přidáme právě draftovaného Mira Heiskanena, má Dallas slušnou vyhlídku do budoucna.

Největší rozruch způsobili příchozí útočníci. V sestavě se objeví Alexander Radulov a Martin Hanzal. Radulov by měl i podle slov Seguina nastoupit právě v první lajně ještě společně s Bennem. Hanzal zase v druhé lajně se Spezzou. S Faksou na třetím centru má Dallas silné a průbojné centry. Je tak možné, že bude chtít Jim Nill přivést ještě jedno křídlo. K tomu všemu bude na trenérské lavici stát opravdový profesionál Ken Hitchcock.

Arizona Coyotes

S pouhými třiceti výhrami skončila Arizona 24 bodů před play off. S mladým jádrem v podobě Maxe Domiho, Jakoba Chychruna a Claytona Kellera se zdá, že v Arizoně rozjeli dlouhodobý plán. Ten je viditelný o to víc po odchodu starších – Hanzala, Vrbaty, Doana a gólmana Smithe. Za dva roky navíc končí smlouva Ekmanu-Larssonovi a je dost možné, že i on odejde za šancí získat Stanley Cup v brzké době.

Důležitým článkem týmu bude na další roky Antti Raanta, jenž bude mít prostor pro to, stát se gólmanskou hvězdou. Hanzala na prvním centru nahradí Derek Stepan a v obraně budou mladé učit Goligoski a šampion Hjalmarsson. Arizona velmi posílila, přesto bude potřeba ještě několik let, než se stane vážným uchazečem o Pohár.

Calgary Flames

Do play off se dostali, jenže po špatných výkonech Briana Elliota zase rychle vypadli. Proto na dva roky přichází z Arizony Mike Smith. S ním nemá Calgary co ztratit. Do pevné obrany (Giordano, Brodie, Hamilton a Stone) přichází 26letý Travis Hamonic. Calgary se tak může pyšnit papírově nejsilnější obranou v lize.

Flames se upsali mladíci Bennet a Lazar a podle některých spekulací se Calgary zajímá o Jaromíra Jágra. Ten by mohl pomoct k úplnému rozvoji Gaudreaua a Monahana. V Calgary ví, že by se do play off měli dostat. Otázkou zůstává, jak daleko dojdou.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.