bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dallas je vítězný tým a já jsem hladový po úspěchu, říká Martin Hanzal

6. července 2017, 19:00

Robert Rampa

Zapomeňme na nepovedenou štaci v Minnesotě. Martin Hanzal našel na tři roky nový domov. Upsal se Dallasu a ročně dostane 4,75 milionu dolarů. Podle vyjádření trenéra Stars Kena Hitchcocka dostane Hanzal k velké porci minut také prostor na přesilové hře. Přesně to, na co je zvyklý z Arizony.

V Minnesotě to prostě nebylo ono. Hanzal přiznal, že to byla zvláštní zkušenost. Nehrát přesilové hry, nechodit na led tak často, připojit se k novému týmu měsíc před play off. Do té doby hrál českobudějovický rodák pouze v Arizoně, kde byl od roku 2005. Zvykat si na nový tým v tak krátké době nebylo ideální. "Mluvil jsem s Hitchcockem, v Dallasu bych se měl vrátit ke své hře z Arizony," těší se Hanzal.

"Jsem teď vážně šťastný. Věřím, že Dallas je vítězný tým, což je pro mě velká výzva," předpovídá Dallasu úspěšnou sezonu 30letý centr. Se svým tělem by měl soupeřům znepříjemňovat život především před brankou, zároveň se očekává, že bude nastupovat proti nejlepším lajnám soupeřů a bránit jejich útočné akce.

Navíc to umí dobře na vhazování, od roku 2011 vyhrál Hanzal z 5852 vhazování 54 procent. To je vysoké číslo, které jej řadí mezi špičku ligy. Ke svému bývalému hráči se vyjádřil i Dave Tippett, nedávno odejitý trenér Arizony. "V Dallasu dobře zapadne. Martin rád ví, jaká je jeho role, chce detaily. Ty podle všeho dostal.“

Bývalý hráč NHL a nynější televizní analytik arizonského klubu, Tyson Nash, Hanzala několik posledních let sledoval velmi pozorně. „Dokáže hrát v každé situaci, je všestranný. Jako trenéra vás musí těšit, že máte na lavičce hráče s jeho jménem. Hraje fyzicky, je oddaný hře. Jenže je často zraněný, to je jeho velká nevýhoda. Způsobí mnoho problémů, když se hráč s takovou rolí v týmu zraní,“ hodnotí Hanzala Tyson Nash. 

K českému hráči se vyjádřil i generální manažer Dallasu Jim Nill. „Může hrát v jakékoliv situaci. Díky němu rozšiřujeme hloubku centrů v sestavě.“ Vedle Hanzala totiž na centru může nastoupit Tyler Seguin, Jason Spezza, Radek Faksa, Devin Shore a Mattias Janmark. Dá se tedy předpokládat přesun některých centrů na křídlo. 

Hanzal se do Dallasu moc těší, cítí, že s tímto týmem může dosáhnout úspěchu. „Jsem hrozně hladový, chci vyhrát,“ říká Hanzal.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.