bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dallas měnil s Anaheimem, stěhuje se i železný muž Cogliano

15. ledna 2019, 10:00

Matěj Hodoval

Reakce na nespokojenost s výsledky přináší změnu v hráčském kádru. Na trase Texas – Kalifornie vznikl trejd, když si působiště prohodili dva kanadští útočníci.

Nově bude dres s hvězdou na prsou oblékat veterán Andrew Cogliano. Rodák z Toronta nastupoval ve službách Ducks osmou sezonu, kterou však v Kalifornii nedokončí. Před angažmá u Kačerů ještě Cogliano odehrál čtyři ročníky za Edmonton, který ho do NHL draftoval.

Z příchodu jedenatřicetiletého bojovníka jsou v organizaci Stars nadšení. „S příchodem Andrewa jsme do kádru přidali svědomitého hráče, který do kabiny přináší přítomnost veterána,“ komentoval výměnu generální manažer Dallasu Jim Nill. „Jeho výbušná rychlost, či mentalita železného muže nám pomohou na ledě i mimo něj,“ dodal Nill. 

V letošní sezoně nasbíral Cogliano v šestačtyřiceti zápasech jedenáct kanadských bodů za tři branky a osm gólových nahrávek. Kanadský forvard je známý pod přezdívkou železný muž, vždyť ve své kariéře vynechal pouhé dvě klání, odehrál bez vynechání svých prvních 830 zápasů kariéry, čímž se v tomto ohledu zařadil na čtvrté místo historických statistik.

Na druhé straně Kačeři již ke změně zkrátka sáhnout museli. Momentální forma celku z Kalifornie je vskutku příšerná, Anaheim padl v posledních jedenácti zápasech a ačkoliv se Randy Carlyle potýká s černou šňůrou, právě na Dallas ztrácejí v tabulce Západní konference 

A tak ukázalo vedení Ducks na Devina Shorea.

Čtyřiadvacetiletý Kanaďan mění v zámořské soutěži uniformu poprvé. Poprvé za Dallas naskočil v sezoně 2015/2016, kdy si stihl zahrát pouze třikrát. V týmu se nastálo usadil hned o rok později. Za svou dosavadní kariéru v NHL nastřádal Shore 82 bodů (29+53).

Letos rodák z Ajaxu rozvlnil během dvaačtyřiceti duelů síť soupeřů pětkrát a na dalších dvanácti brankách se podílel asistencí. Dočkáme se v nejbližší době další obměny v kádru Kačerů?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.