bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dallas po divokých událostech dychtí po play-off

27. ledna 2019, 13:01

David Zlomek

V poslední době se toho v organizaci Dallas Stars děje hodně. Internetové stránky i obsah novin zaplnily výroky prezidenta Stars Jima Litese, který se nevybíravě pustil do štědře placené dvojice Tyler Seguin a Jamie Benn. Nedlouho po tom byla na lavičku posazena další hvězda, tentokrát Alexander Radulov. Aby se situace vyjasnila, svolal trenér Jim Montgomery schůzku s hráči, aby od nich dostal zpětnou vazbu. Stars se totiž musí dát co nejrychleji dokupy.

Stars takový kolotoč dost možná potřebovali. A přišel v nejlepší možnou dobu, jelikož od neslavných dnů uplynulo pár týdnů a Dallas drží – sice zuby nehty – příčku zaručující play-off, i když forma opravdu není nejlepší, nicméně tým hned v několika zápasech ukázal, že vyhrát umí.

„Teď je to o tom, že jsme hodnoceni ne tolik jako tým, ale spíše jako jednotlivci,” cituje Jasona Spezzu AP. „Pro mě, jakožto staršího chlapa, je to zajímavé, protože na nás vedení tlačí a není spokojeno s tím, kde jsme v tabulce a jak hrajeme. Když jste starší, chcete vyhrávat teď. Nnespoléháte na to, co bude.”

Pro pětatřicetiletého Spezzu, který hraje v NHL už šestnáctou sezonu, je jednodušší vybrat slovo “zajímavé”, protože on pod přímou palbou kritiky prezidenta nebyl.

Před přestávkou, která nyní probíhá, se k tomu dva hlavní aktéři nechtěli vyjadřovat. Tyler Seguin po posledním tréninku před pauzou k dispozici novinářům nebyl, Jamie Benn odpověděl na otázku, jaké byly poslední týdny po komentářích prezidenta, slovem “nijaké”.

Proč si Lites vybral tyto dva, není tajemstvím. Tým hrál pod očekávání, což bylo způsobeno tím, že stejně pod očekávání hráli i Seguin s Bennem. Kromě toho měl i posvěcení od majitele organizace, který zastával stejný názor. Samozřejmě se braly v potaz také peníze. Bennovi běží osmiletá smlouva na 76 milionů, Seguin letos podepsal novou smlouvu, která má také délku osmi let s hodnotou 79 milionů dolarů.

I když mají oba letos 18 branek, což je nejvíc z týmu, ani jeden není v top 40 bodování v lize, což zrovna u těchto dvou rozhodně není zvykem. 

A i díky neoslnivým statistikám musel s prohlášením prezidenta souhlasit i generální manažer Jim Nill. „Co mě nejvíc trápí? Naše identita,” odpověděl sám sobě Nill. „Dokázali jsme, že můžeme být rychlí. Že můžeme být tvrdým týmem. Ale co jsme doopravdy? Mix toho? Na to musíme přijít. A potřebujeme být konzistentní.”

To Dallas opravdu potřebuje ze všeho nejvíc. A je si toho vědom i trenér Montgomery. Otázkou je, jestli to tým z texaského města dokáže, nebo bude muset na řadu přijít další ostrý tah jednoho z nejvyšších činitelů. 

Cílem je totiž pořád play-off. Dallas na to tým rozhodně má, jenom stačí, aby se díky pár výhrám v řadě nakopl ještě víc. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.