bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dallas se pokusí ukončit sérii dvou proher. O důležité body bude bojovat také Anaheim

14. března 2018, 18:30

Jiří Sameš

Na programu zámořské NHL je v noci ze středy na čtvrtek celkem pět zápasů. Vše odstartuje o půlnoci duel mezi Torontem a Dallasem. O hodinu později budete moci sledovat divizní duel, když se střetnou Rangers s Pittsburghem. Krátce po půl třetí proti sobě nastoupí Edmonton se San Jose. Po třetí hodině pak zavítá New Jersey do Vegas a Anaheim bude hostit Vancouver.

00:00 Toronto Maple Leafs – Dallas Stars

Maple Leafs půjdou do bojů o Stanley Cup velmi pravděpodobně ze třetího místa Atlantické divize. Na druhý Boston Bruins totiž ztrácejí devět bodů, za nimi je zase nejblíže o dvanáct bodů zpět Florida Panthers. Za posledních deset dní odehráli svěřenci Mika Babcocka pouze dva zápasy. Naposledy hráli v neděli doma s Pittsburghem Penguins a vyhráli 5:2.

Stars momentálně drží druhou divokou kartu v Západní konferenci. Do dnešního utkání nastupují s dvěma porážkami v řadě za sebou. V pondělí totiž nejprve prohráli 1:3 na ledě Pittsburghu Penguins, v noci z úterý na středu pak nestačili na Montreal Canadiens – 2:4. Z Toronta se Dallas přesune do Winnipegu. Poslední utkání šestizápasového tripu pak odehraje ve Washingtonu.

Koncem ledna zvítězilo Toronto na ledě Dallasu 4:1. Podaří se získat dva body Javorovým listům i dnes?

01:00 New York Rangers – Pittsburgh Penguins

Rangers ztrácejí nyní na play-off devět bodů a jejich účast zde je již silně nepravděpodobná. Za uplynulých deset zápasů navíc nasbírali pouze čtyři výhry. Proti Pittsburghu Penguins zakončují Jezdci sérii dvou zápasů doma. Ve své Madison Square Garden mají letos zatím bilanci 19-13-4. Poslední zápas zde zvládli, když porazili Carolinu Hurricanes 6:3. Hattrickem se blýskl útočník Jimmy Vesey.

Penguins zvítězili za posledních pět zápasů celkem čtyřikrát. V tabulce Metropolitní divize jim patří druhé místo, přičemž na první Washington Capitals ztrácejí pouze jeden bod. Tučňáci zahájí v Madison Square Garden třízápasový trip. Naposledy hráli Pens s Dallasem Stars a vyhráli 3:1. Ve zbývajících dvou zápasech tripu se střetnou s Montrealem Canadiens a New Yorkem Islanders.

Mezi Rangers a Penguins to dnes bude čtvrté a zároveň poslední vzájemné utkání v letošní sezoně. Dvakrát se radovali z výhry Pens (5:4 po prodloužení, 5:2) a jednou Jezdci (4:3).

02:30 Edmonton Oilers – San Jose Sharks

Oilers jsou již bez šance na play-off, když na osmou pozici ztrácejí propastných osmnáct bodů. Za uplynulých sedm zápasů mají navíc bilanci 3-4-0. V noci z úterý na středu Edmonton prohrál na ledě Calgary Flames 0:1. Brankář Cam Talbot předvedl celkem 31 úspěšných zákroků a byl zvolen druhou hvězdou utkání. Po dnešním zápase se San Jose Sharks budou mít Oilers dvoudenní volno a následně v sobotu pak odstartují na ledě Floridy Panthers čtyřzápasový trip po Východní konferenci.

Sharks dnes otevírají v Rogers Place třízápasový trip. V současnosti drží druhou příčku v Pacifické divizi, před hranicí postupem či nepostupem mají ale pouze tří bodů. V noci z pondělí na úterý Žraloci porazili doma v SAP Center Detroit Red Wings 5:3. Gól vstřelilo pět různých hráčů – Joonas Donskoi, Eric Fehr, Kevin Labanc, Timo Meier a Chris Tierney. V následujících zápasech se San Jose potká s Calgary Flames a Vancouverem Canucks.

Ve vzájemných duelech Oilers a Sharks padalo hodně branek. Vždy zatím zvítězil domácí celek – dvakrát Žraloci, jednou Olejáři.

03:00 Vegas Golden Knights – New Jersey Devils

Golden Knights dnes zaútočí na čtvrtou výhru v řadě. Na čele Pacifické divize mají pohodlný náskok dvanácti bodů před druhými San Jose Sharks. Pětizápasový trip ukončili hokejisté Vegas v úterý výhrou 3:2 nad Philadelphií Flyers. Gólman Marc-Andre Fleury předvedl celkem 38 úspěšných zákroků a zaznamenal 400. výhru v NHL! Vítěznou branku do statistik zapsal 2 minuty a 40 vteřin před koncem útočník Ryan Carpenter. Proti New Jersey Devils zahajují Zlatí rytíři sérii čtyř domácích zápasů.

Devils zaznamenali za uplynulých šest zápasů pouze dvě výhry a v tabulce Východní konference klesli na osmou příčku. Do akce se vracejí po třídenní pauze. Ďáblové otevírali šestizápasový trip v neděli na hřišti Nashvillu Predators a zvítězili 3:2 po samostatných nájezdech. O výhře rozhodl útočník Bryan Boyle. Výborným výkonem se ale blýskl také brankář Keith Kinkaid, který zastavil 34 z 36 střel soupeře. Po zápase s Vegas Goldem Knights budou mít Devils dvoudenní volno.

První vzájemné utkání, hrané minulou neděli, vyhráli Golden Knights 3:2.

03:00 Anaheim Ducks – Vancouver Canucks

Ducks prohráli třikrát po sobě a momentálně jim patří první nepostupová příčka v Západní konference. Na osmou pozici Dallasu Stars ale ztrácejí pouze dva body. V úterý Anaheim zahájil čtyřzápasový homestand proti St. Louis Blues. Při prohře 2:4 skórovali Corey Perry a Derek Grant. Jednapadesátý start v sezoně si připsal mezi třemi tyčemi John Gibson. Ve zbývajících zápasech homestandu ještě Ducks narazí na Detroit Red Wings a New Jersey Devils.

Canucks jsou druhým nejhorším mužstvem Západní konference a třetím nejhorším v celé NHL. Za 70 zápasů stihli posbírat pouze 59 bodů a do dnešního utkání nastupují se čtyřmi porážkami v řadě. V minulém zápase Vancouver podlehl Los Angeles Kings 0:3 a podruhé za sebou tak vyšel střelecky naprázdno. Za poslední čtyři zápasy pak skórovali svěřenci Travise Greena pouze třikrát. Na ledě Anaheimu Ducks skončí pro Kosatky třízápasový trip.

V obou letošních vzájemných zápasech zvítězili Ducks – 4:1, 5:0. Přidají dnes proti Vancouveru i třetí výhru?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.