bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dallas v prodloužení zkompletoval obrat a je prvním finalistou!

15. září 2020, 5:11

Jan Šlapáček

Dallas je v play-off katem favoritů. Po vyřazení Colorada ve druhém kole se Stars podařilo dostat ze hry i Golden Knights a to v pěti zápasech. Poslední duel se nevyvíjel podle jejich představ, po parádním obratu se však radují z trofeje pro vítěze Západní konference.

VEGAS GOLDEN KNIGHTS - DALLAS STARS

2:3pp. (0:0, 1:0, 1:2 - 0:1)

Dallas nepoložil zbraně a je ve finále

Hokejisté Vegas moc dobře věděli, že už si nesmí dovolit zaváhání a v úvodu utkání to bylo hodně znát. Velké nasazení a zodpovědná hra je dovedla k brzkému vedení, které poté na začátku třetí části navýšili na rozdíl dvou branek a zdálo se, že se bude v sérii pokračovat. Opak byl ale pravdou.

Dallas v padesáté minutě nakopl kapitán Jamie Benn, po jehož brance začal celek z Texasu na ledě úřadovat. Odměnou mu bylo v sedmapadesáté minutě vyrovnání, kdy přesilovou hru využil Joel Kiviranta, který se v play-off pasoval do střelce důležitých gólů.

Rozhodnout o vítězi muselo tedy až v prodloužení. V něm hnedka na začátku dostali Stars výhodu přesilové hry a to se stalo klíčovým momentem zápasu. Z pravého kruhu vystřelil přesně Denis Gurjanov a poslal Dallas do finále Stanley Cupu.

Hlavním hrdinou celé série se stal brankář Anton Chudobin, který pochytal 153 střel ze 161 pokusů hráčů Vegas. Pro Dallas je to první postup do finále od roku 2000.

Branky a nahrávky
9. Stephenson (Theodore, Tuch), 41. Smith (Stastny) – 50. Benn (Radulov, Lindell), 57. Kiviranta (Klingberg, Gurjanov), 64. Gurjanov (Klingberg, Hintz).

Konečný stav série: 1:4

Statistické okénko
Střely na bránu: 36 - 26 | Přesilová hra: 0/3 – 2/4 | Trestné minuty: 12 – 10

Kdo se postavil do brankoviště?
Robin Lehner (VGK) – 23 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,5 %, čas 63:36
Anton Chudobin (DAL) – 34 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,4 %, čas 63:36

Česká a slovenská stopa
Andrej Sekera (DAL) - 0+0, 0 účast, 0 střel, TM 0, čas na ledě 13:53

Tři hvězdy utkání
Jamie Benn, Anton Chudobin, Denis Gurjanov

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.