bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další Čech do farmářské AHL. Carolina se zbavila Nestrašila

10. ledna 2017, 20:00

Michal Sobotka

Počet českých zástupců v NHL se zase o něco ztenčil. Útočník Andrej Nestrašil, jehož Carolina nabídla ostatním klubům, se nesetkal se zájmem zbylých celků soutěže a míří na farmu do klubu Charlotte Checkers.

Před dvěma lety naskočil do NHL a když jej Detroit zařadil na listinu volných hráčů, zájem okamžitě projevila Carolina. Radost měly obě strany, Hurrianes si pochvalovali zisk silového hokejisty, Nestrašil se zase těšil, že dostane větší prostor než v Detroitu.

Za dvě sezony se však situace výrazně změnila. Rodák z Prahy odehrál v probíhajícím ročníku 2016/17 jenom osmnáct zápasů s bilancí jedné branky a pěti asistencí. V mnoha případech se na zápasy svého celku díval jen z tribuny, a tak se vedení klubu rozhodlo ke krokům, které vedly v uvedení Nestrašilova jména na seznam nechtěných hráčů.

Dvacet čtyři hodin uběhlo jako voda a po pětadvacetiletém útočníkovi nikdo nesáhl. Nestrašil tedy rozšíří počet českých účastníků na farmě, kam před touto sezonou zamířila jména jako Pavelec, či bratři Michálkové.

Nestrašil si, i přes svůj stále nízký věk, prožil strastiplnou cestu. V dresu Red Wings dostal minimum šancí, ale v březnu loňského roku málem přišel o celou kariéru. Během duelu s Torontem jej atakoval Nazem Kadri a odchovanec Slavie opustil utkání s poraněnou páteří a podezřením na porušenou míchu.

Přesto byl Nestrašil před sezonou v širším výběru české reprezentace na Světový pohár. „Byla by to velká motivace a vážím si, že mi trenér Jandač zavolal. Nevěděl jsem ale, jak na tom budu zdravotně,“ vysvětloval před turnajem, kdy se dával do kupy po těžkém zranění.

Teď ho čeká další výzva, ukázat na farmě Carolině, že na NHL stále má.

A znovu rozšířit českou kolonii v NHL.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.