bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další dobré zprávy: Místo v kádru Red Wings si vybojoval Martin Frk

1. října 2017, 10:00

Jiří Lacina

Po letech pouštění žilou, pokud jde o českou účast v NHL, přichází konečně záblesky naděje. Několik mladých českých hokejistů zanechalo v kempech nejslavnější ligy slušný dojem a ze zámoří tak mohou přicházet dobré zprávy. Dalším talentovaným Čechem, který dostane šanci v právě začínající sezóně, je Martin Frk v Detroitu.

Po třech letech mezi juniory a čtyřech sezónách v nižších soutěžích bylo na čase. Frk byl nejvyšší draftovou volbou Detroitu, jenomže už v roce 2012. Tehdy šel na řadu ve druhém kole. Osud ho pak zavál do Caroliny, kde ve dvou zápasech nakoukl do NHL. Své právo na elitní soutěž si nakonec vybojoval tam, kde v zámoří začínal, u Rudých křídel. V klubu už potvrdili, že s ním počítají.

Rodák z Pelhřimova vytěžil z dobré přípravy. Minulou sobotu proti Bostonu nasbíral dva góly a jednu asistenci, pokud zrovna neskóroval, generoval šance pro sebe i ostatní. Pravoruký forvard uchvátil zejména tvrdou střelou. Podobně jako Filip Chytil u Rangers nemá zatím ani Frk nic jistého. Noviny píšou, že jeho situace je „proměnlivá“. Trvalý nárok na první tým musí potvrdit výkony v sezóně.

Frkovy góly v časech 3:00 a 6:48…:

„Měl skutečně silný kemp,“ říká kapitán Henrik Zetterberg. „Dostal příležitost hrát. Na ledě jste ho mohli vidět třeba v pátek, když jsme hráli bez brankáře. Jeho střela je moc dobrá.“

Posun čtyřiadvacetiletého Čecha usnadnila přetrvávající patová situace v jednáních o smlouvě pro Andrease Athanasioua. Prostor v sestavě odkrylo rovněž zraněné zápěstí Tylera Bertuzziho, jenž bude chybět asi dva až tři týdny. Frk dostal od vedení klubu pokyn, aby si našel ve městě stále bydlení. Bude muset vyhovovat jemu a také psovi, kterého s sebou vezme.

Český útočník má za sebou dvě velmi slušné sezóny na farmě v Grand Rapids. Předloni nasbíral 44 bodů, loni už se posunul s 50 body na čtvrté místo týmové produktivity. Pokaždé nasázel 27 branek, což byl třeba v uplynulé sezóně nejlepší interní výsledek v mužstvu. V Detroitu, který si ho loni v listopadu stáhnul z waiver listu, dostane první šanci.

Martin Frk není hráč do třetí nebo čtvrté pětky. Kvůli výše uvedeným absencím by měl dostat šanci v elitní útočné šestce. Na základě předsezónních zápasů lze odhadovat, že první formace Red Wings bude na úvod sezóny nastupovat ve složení Tomáš Tatar – Henrik Zetterberg – Gustav Nyquist. Druhou by měli tvořit Anthony Mantha, Dylan Larkin a právě Frk.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.