bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další dva roky pro Tortorellu. Dostal nás na vyšší úroveň, pochvaluje si manažer Columbusu

14. září 2018, 13:30

Vojtěch Balon

Trenérský bouřlivák John Tortorella se dočkal. Smlouvu, která mu měla končit po nadcházející sezóně, mu vedení Blue Jackets prodloužilo o další dva roky, šedesátiletý lodivod by tak měl u kormidla ohijského klubu zůstat minimálně do léta 2021.

Ani pod Tortorellovým vedením Columbus nedokázal prolomit čekání na úspěch ve vyřazovacích bojích, v základní části ale Blue Jackets během minulé a předminulé sezóny nasbírali úctyhodných 95 výher. Brzká vypadnutí proti pozdějším vítězům Stanleyova poháru (v uplynulém play-off to byl Washington, o rok dříve Pittsburgh) tak klubové vedení neodradilo od předložení nového kontraktu pro Johna Tortorellu.

„V posledních dvou sezónách náš tým patřil v NHL mezi ty s nejvíce výhrami. John v tom sehrál klíčovou roli, dostal nás na vyšší úroveň,“ pochvaluje si generální manažer Jarmo Kekäläinen. „Jeho vášeň a odhodlání pohltila celou kabinu, věřím, že v budoucnu budeme ještě úspěšnější,“ dodal finský funkcionář na adresu vítěze Jack Adams Trophy pro nejlepšího trenéra ligy v sezóně 2016/2017.

Blue Jackets od svého vstupu do ligy v roce 2000 nikdy neměli stejného trenéra a generálního manažera déle než tři roky. Zdá se, že v tandemu Kekäläinen (v Columbusu je od února 2013) - Tortorella (od října 2015) ale ohijský celek konečně našel schopný tým.

Pokud ale John Tortorella konečně nepřejde přes první kolo vyřazovacích bojů, může se stát, že až do roku 2021 v Columbusu nevydrží.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.