bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další kauf lišáka Sathera, Rangers si pojistili služby Matse Zuccarela na další čtyři roky

2. března 2015, 17:00

David Motloch

Generální manažer Glen Sather se nejspíš na stará kolena rozhodl, že si ještě jednou pořádně zamíchá s pomyslnými figurkami na šachovnici. I tak se dá vysvětlit aktivita Rangers na trhu s hráči v posledních hodinách. Další obchod Sathera však již nespadá do kategorie trejdů. Místo toho si starý lišák Sather pojistil služby svého svěřence Matse Zuccarella na další čtyři roky za celkovou sumu 18 milionu dolarů.

Není vůbec těžké určit, který z 30 generálních manažerů NHL byl v posledních hodinách před uzávěrkou přestupů tím nejvíce zaneprázdněným. Pokud by pro takový počin existovala cena, získal by ji letos zcela bez pochyb Glen Sather. Poté, co se mu podařilo uzavřít obchod s týmy Arizony a Winnipegu, zahrnující velkou rybu v podobě obránce Keitha Yandlea, titulky zpráv NHL už plní další kauf Rangers.

Satherovi se totiž podařilo uzavřít smlouvu se svým nynějším útočníkem Matsem Zuccarellem. Protřelý manažer Rangers tak ukončil dalekosáhlé zvěsti o odchodu Zuccarella do jiného týmu. Těmto drbům již však odzvonil konec, jelikož pravé křídlo uzavřelo s Rangers novou smlouvu na další čtyři roky v celkové hodnotě 18 milionů dolarů. Norský hokejista si v letošní sezóně připsal 35 bodů v 59 zápasech. Sedmadvacetiletý Zuccarello neprožívá tak bodově plodný ročník, jako v loňské sezóně (59 bodů v 77 zápasech). Nicméně rodák z Osla už Rangers za svých pět let působení v klubu dokázal, že je rozhodně platným hráčem.

Hbité křídlo si oproti současnému kontraktu finančně polepší. K dosavadní částce 3,5 milionu dolarů ročně si nově může připočíst ještě rovný milion. Je docela možné, že v případě trejdu by v novém působišti Zuccarello dostal ještě lepší nabídku, avšak pro kariéru samotného hráče se zdá angažmá v New Yorku tím nejlepším možným řešením. Zuccarello se v minulosti netajil zprávami, že je v organizaci Rangers maximálně spokojený. Aby taky ne, vždyť v současné situaci dostává na ledě tolik prostoru, že pravidelně nastupuje jako křídlo elitní formace po boku útočníků Ricka Nashe a Deriska Brassarda. V jiném týmu by byl na Zuccarella vyvíjen možná až přehnaný tlak a přesto by nemusel dostávat tolik času na ledě, jako pod trenérem Vigneaultem. Proč tedy riskovat tohle všechno, když už Mats dokonale zapadl v Rangers?

Podpis smlouvy se Zuccarellem rozhodně dává smysl, stejně jako ostatní kaufy Rangers v posledních hodinách. Manažer Glen Sather byl možná v minulosti kritizovaný za řadu pochybných trejdů, na které tým doplácel. Dost možná se našli i takoví, kteří přáli Satherovi co nejbližší odchod do důchodu. Letos však Sather všem ukázal, jak protřelým lišákem umí být a právě pod jeho vedením jsou Rangers v současné chvíli jedním z hlavních adeptů na zisk Stanley Cupu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.