bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další komplikace pro dohrání sezony. Koronavirus údajně řádí v kádru úřadujících šampionů

4. července 2020, 10:00

Ondřej Mach

Už za necelý týden by měly odstartovat tréninkové kempy před restartem National Hockey League. Otázkou je, zda k obnovení sezony vůbec dojde. Další nakažené hráče koronavirem totiž hlásí St. Louis Blues, informaci přinesli reportéři webu The Athletic Jeremy Rutherford a Scott Burnside.

Plán na návrat nejsledovanější hokejové soutěže dostal další trhlinu. V průběhu června oznámili infikované hokejisty například v Tampě, v pondělí pak liga informovala o tom, že pozitivní testy mělo patnáct z celkem 250 otestovaných hokejistů.

Vedení NHL kromě toho uvedlo, že ví o jedenácti nakažených hráčích, kteří se prozatím do tréninkového procesu nezapojili. Podle zdrojů webu The Athletic je několik infikovaných i v St. Louis, což vedlo k uzavření tréninkových zařízení.

Blues v Centene Community Ice Center naposledy trénovali ve čtvrtek, v pátek byl jejich dril na ledě zrušen. Tým bude mít podle dostupných informací volno v sobotu i neděli, hráči navíc nebudou mít možnost trénovat individuálně. Loňští šampioni by v trénincích měli pokračovat v pondělí.

Přestože se hráči mohli vrátit na led už 8. června, organizace tréninková zařízení otevřela až o čtrnáct dní později. Od 23. června se hokejisté mohli rozdělit do skupin po dvanácti. Podle zdrojů The Athletic se tréninků účastnily dvě třetiny kádru Blues.

Jména nakažených hráčů nebyla stejně jako v předchozích případech zveřejněna, liga se zatím k situaci nevyjádřila. Třetí fáze postupného návratu NHL by měla začít už za šest dní.

Čtěte také:
Pět nejlepších zákroků základní části!
Lindblom zvoní na zvonek! Švédský útočník porazil rakovinu

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.