bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další komplikace pro Pens, Murrayho zapsali na listinu zraněných

24. listopadu 2018, 16:30

Martin Schwarz

V Pittsburghu jsou teď špatné zprávy na denním pořádku. Penguins vstoupili do nové sezony velmi špatně, za jednadvacet zápasů posbírali stejný počet bodů. Patří jim nejhorší místo Metropolitní divize a třetí nejhorší v rámci Východní konference. A nastaly další problémy. Klub během čtvrtka oznámil, že na listinu dlouhodobě zraněných hráčů (tzv. injury reserve) zapsal brankářskou jedničku Matta Murrayho.

Kanadský gólman se naposledy mezi třemi tyčemi objevil 17. listopadu proti Ottawě. Tehdy inkasoval za jednu třetinu třikrát a trenéři ho vystřídali. Od té doby do hry nenaskočil. Přivodil si totiž zranění v dolní polovině těla, Tučnáci ale neupřesnili, na jak dlouho jeho absenci vidí.

Nyní je jasno a fanoušci vítěze Stanley Cupu z let 2016 a 2017 určitě radost nemají. Jejich hrdina skončil na listině zraněných hráčů, což znamená, že nemůže nastoupit minimálně týden. Ale pravděpodobně zůstane mimo hru i déle. Hlavní kouč Mike Sullivan označil Murrayho zdravotní problémy jako dlouhodobé.

„Nebylo to něco, co bychom očekávali,“ sdělil Sullivan smutně novinářům. „Ve čtvrtek ráno jsme rozhodli, že dáme Mattovi čas na zotavení a uvidíme, jestli mu tento krok dopomůže k uzdravení.“

Organizace jako náhradu za Murrayho povolala z farmy Tristana Jarryho, jenž v pátečním utkání na ledě Bostonu chytal tuto sezonu poprvé. Zastavil sice pětatřicet střel, jeho týmu však ani nadprůměrný výkon nestačil. Pens nakonec padli 1:2 po prodloužení. Byla to už pátá prohra jindy neohroženého celku z uplynulých šesti utkání. Pittsburgh nyní může těšit snad jen fakt, že se mu do sestavy nedávno vrátil kapitán Sidney Crosby, který taktéž vinou zranění několik střetnutí vynechal.

Děsivé statistiky

Čtyřiadvacetiletý Matt Murray zatím celkově prožívá ročník velkého zklamání. Poprvé chyběl kvůli diagnóze otřesu mozku už v říjnu. Pak sice z marodky zmizel a sbíral minuty pobytu mezi třemi tyčemi. Jenže jeho výkony zdaleka neodpovídaly těm, které předváděl během minulých let.

Posuďte sami: za 11 odchytaných mačů rodák z Thunder Bay inkasoval průměrně 4,08 branek na zápas (jeho kariérní průměr činí 2,72) a výrazně zaostával i v ohledu na procentuální úspěšnost (hodnota 87,70 %). To je mimochodem jedno z nejhorších čísel mezi maskovanými muži, jež letos vyrukovali aspoň k deseti kláním.

„Realita je taková, že v NHL potřebujete dva dobré brankáře, abyste mohli vyhrávat, nám teď hodně pomohl Casey De Smith. Stále si myslím, že jedničkou je Matt, ačkoli se mu teď moc nedařilo,“ řekl ještě před umístěním Murrayho na seznam zraněných trenér Sullivan. „Je opravdu dobrý gólman a víme, že dokáže velké věci.“

Ať už tedy oblíbenec příznivců Pens zůstane na marodce jakkoli dlouho, bude pro něj důležité, aby se vrátil v dobré formě. Doposud totiž chytal jako úplně jiný brankář než ten, který kdysi pro klub vyčapal dva stříbrné grály.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.