bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další kouč bez práce. Devils došla trpělivost s Hynesem

4. prosince 2019, 12:55

Ondřej Mach

Očekávaný krok se stal skutečností, John Hynes od úterka není hlavním trenérem New Jersey Devils. Jeho nástupcem byl jmenován asistent Alain Nasreddine, který mužstvo vedl už v nočním utkání proti Las Vegas.

Hynes zaplatil za nepovedený vstup do nového ročníku. Tato sezona přitom měla být pro Ďábly zlomová, vždyť v létě výrazným způsobem posílili a z prvního místa draftovali Jacka Hughese. Dva měsíce po startu základní části ale tým vysoká očekávání rozhodně nenaplňuje.

New Jersey má momentálně nelichotivou bilanci 9-14-4 a krčí se na posledním místě Metropolitní divize, potažmo předposledním v rámci celé ligy. Zajímavostí je, že v kádru Devils najdete hned tři jedničky draftu: Taylora Halla, Nico Hischiera a Jacka Hughese.

Čtyřiačtyřicetiletý trenér začínal u týmu pátou sezonu. Mužstvo se pod jeho vedením probojovalo do play off pouze v sezoně 2017/18, kdy vypadlo v prvním kole s Tampou. Bylo to přitom poprvé od roku 2012, co klub proklouzl do vyřazovací části.

„John je uznávaný vůdce a kamarád, o to je to rozhodnutí těžší,“ uvedl generální manažer Ray Shero. „Jsme ale tým, jemuž záleží a bere odpovědnost za výsledky, kterých dosahuje. Jsme kolektivně zklamáni našimi výkony na ledě a věříme, že jsou třeba změny, počínaje novým trenérem.“

Hynes byl pátým nejdéle sloužícím aktivním koučem v NHL, na začátku roku kromě toho podepsal víceleté prodloužení smlouvy. U týmu odkoučoval 354 utkání, jen Jacques Lemaire jich zvládl více (509). Devils jsou třetím klubem, který letos vyměnil trenéra: novou práci už si mohou hledat Mike Babcock (Toronto) a Bill Peters (Calgary).

„Trvale si zde přeji něco vybudovat něco, co si zaslouží respekt týmů po celé lize a hrdost našich fanoušků. To není směr, kterým míříme a tolerovat cokoliv jiného je pro mě nepřijatelné,“ pokračoval v prohlášení Shero.

Hynesovým následovníkem se tak stal Alain Nasreddine. Ten před svým angažmá v New Jersey působil pět let jako asistent trenéra u Wilkes-Barre Cranton v AHL. Čtyřiačtyřicetiletý bývalý obránce má za sebou 74 zápasů v NHL, hrál za Chicago Blackhawks, Montreal Canadiens, New York Islanders a Pittsburgh Penguins.

„Alain je dlouhodobě uznávaný vůdce, a to jako hráč i trenér v týmech, ve kterých působil,“ pravil na jeho adresu Shero. „Jeho zkušenosti kapitána a alternativního kapitána v AHL mu budou na lavičce sloužit dobře. Povede tým nezbytnými změnami, aby změnil naši současnou trajektorii.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.