bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další nepříjemnost pro Columbus, Jones by měl být mimo hru měsíc

11. února 2020, 18:51

Jiří Michal

Hořký šálek kávy si s odstupem času musí vychutnat útočník Columbusu Seth Jones. V utkání proti Coloradu se po incidentu z první třetiny, kdy se zdálo, že jej vyřadil mimo hru, nakonec na led vrátil. Ani gólovým příspěvkem však nedokázal odvrátit porážku svého týmu v době, kdy se každý bod počítá pomalu dvojnásob.

Vše vypadalo vcelku nevinně. Pětadvacetiletý obránce v první třetině utkání proti Coloradu narazil do soupeřovy branky a zůstal chvíli klečet na ledě. Ačkoliv hra dále pokračovala, bylo zřejmé, že s druhým nejproduktivnějším zadákem Blue Jackets není úplně všechno v pořádku. Odkulhal proto rovnou na střídačku a v první periodě do hry již nezasáhl. 

Na začátku druhého dějství však opět figuroval na střídačce mezi svými spoluhráči a alespoň pro uklidňující pocit fanoušků Columbusu nadále pokračoval ve hře. Vcelku paradoxní moment přišel ve 30. minutě. V průběhu přesilové hry dostal Jones kotouč od Bonneho Jennera, popojel si blíž ke kruhům a propálil Grubauera střelou pod vyrážečku. Zatímco jeho spoluhráči slavili vedení 1:0, sám střelec už tak šťastně, alespoň zezačátku, nepůsobil. Po střele se předklonil k právě zraněnému pravému kolenu a dal všem přihlížejícím najevo, že stoprocentně fit rozhodně není.

Ačkoliv v zápase odehrál přes 23 minut, následné lékařské vyšetření odhalilo vážnost nárazu hráče v dresu Columbusu s číslem 3 na zádech. Jones tak rozšířil bohatou listinu zranění celku a přidělal vrásky na tváři nejednomu funkcionáři a příznivci klubu vůči situaci, která panuje v Metropolitní divizi.

Jones společně s Werenskim táhli jak bodově, tak herně obrannou fázi svého týmu. Dohromady již dokázali nastřádat 63 bodů – Jones 6+24 a Werenski 17+16. Klub na nepříjemnost reagoval povoláním Gabriela Carlssona z farmy v AHL.

Columbus nyní drží postupovou příčku se ziskem 69 bodů. Náskok na Philadelphii, která se nyní nachází mezi pozice zaručující playoff, však činí pouhé 2 body i vzhledem k tomu, že Blue Jackets mají na svém kontě o zápas více. I proto je ztráta Jonese a dalších členů kádru pro realizační tým vcelku bolestivá.

Dle zámořských médií by se mohl americký obránce vrátit zpět do hry na začátku března. Bližší informace okolo návratu však klub neprozradil.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.