bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další pán na holení? Red Wings jsou neškodní, Yzerman musí jednat

12. prosince 2019, 22:07

Jiří Sameš

Detroit Red Wings prožívají už nějakou chvíli mizerné období, aktuálně mají na svém kontě hrozivých dvanáct proher po sobě. V zámoří se tedy pochopitelně dost spekuluje o vyhazovu hlavního trenéra Jeffa Blashilla.

Je to možná až k neuvěření... Red Wings čekají na výhru přesně jeden měsíc, naposledy se totiž radovali 12. listopadu, kdy zvítězili na ledě Anaheim Ducks 4:3 v prodloužení.

Zajímavé je, že se tehdy jednalo o jejich třetí výhru v řadě. Předtím porazili Boston Bruins 4:2 a Vegas Golden Knights 3:2, v obou případech doma.

Hokejisté Detroitu se ale momentálně utápí v pořádné mizérii.

Jsou blizoučko vyrovnání nelichotivého klubového rekordu, kterým je čtrnáct proher po sobě v roce 1982. Nejhorší výkon National Hockey League v tomto ohledu jinak drží Washington Capitals (1975) a San Jose Sharks (1993) – 17.

Jeff Blashill i přes značnou bídu stále zůstává na lavičce Red Wings. Otázkou zde ovšem je, na jak dlouho.

O trenérské vyhazovy rozhodně není v letošní sezoně nouze, podobný postup učinilo (z různých důvodů) už pět týmů.

„V tuto chvíli jsme na tom velmi špatně," řekl útočník Dylan Larkin.

„Nemáme pro to vysvětlení. Musíme jej ale najít. Ještě nebyly ani Vánoce a my jsme suverénně na dně. Je to nepřijatelné," pokračoval.

Jak moc je Detroit na dně?

V tabulce celé NHL je na posledním, jednatřicátém místě (bilance 7-22-3). Druhým nejhorším týmem jsou New Jersey Devils, ztráta činí šest bodů, navíc mají Red Wings o dva odehrané zápasy navíc.

Co se rozdílu branek týče, vidíme u nich ve statistice číslo -62. Zajisté nejhorší výkon v lize, za nimi jsou znovu Devils, zde na počtu -37.

Detroit odehrál dosud 32 zápasů, přičemž v polovině z nich inkasoval pět či více gólů. Jejich průměr obdržených branek na utkání je přesně 4.00.

Ofenziva pochopitelně taktéž hodně vázne – pouze 67 vstřelených branek. Mimochodem, téměř polovinu gólů (30) obstarali útočníci Tyler Bertuzzi, Dylan Larkin, Anthony Mantha.

Určitě, Red Wings se nacházejí v přestavbě. Očekávání byla před startem sezony nízká a s play-off se nepočítalo.

Namísto posunu vpřed však dělá Detroit krok zpět, na lepší zítřky se tady v tomto případě vymlouvat nelze. Co s tím tedy? Výměna trenéra?

Blashill prodloužil s Red Wings 2. dubna smlouvu o dva roky, jako lodivod zde působí od sezony 2015-2016. 

Steve Yzerman byl jmenován generálním manažerem Detroitu 19. dubna a je znám tím, že umí vytáhnout eso z rukávu.

Náhradou za Blashilla může být Dan Bylsma, současný asistent trenéra, jenž vedl jako hlavní trenér Pittsburgh Penguins (2009 až 2014) a Buffalo Sabres (2015 až 2017). Penguins dovedl na jaře 2009 ke Stanley Cupu.

Yzerman se ale případně nemusí bát ukázat na některého z odvolaných trenérů od soupeřů. Co třeba Peter DeBoer, jehož vyhodili včera Sharks?

Pokud jde o samotného Blashilla, starosti si nedělá.

„Zabývám se pouze tím, co můžeme ovlivnit," poznamenal Blashill po úterní prohře 1:5 na hřišti Winnipeg Jets.

„To, co teď můžeme ovlivnit, je poučit se z posledního zápasu a jako tým se zlepšit. Najít řešení," doplnil.

Těžko předpovídat, jaký je nyní plán Yzermana. Před měsícem si pochvaloval, že viděl dobrý pokrok, avšak situace se k dnešnímu dni trochu změnila...

Red Wings přivítají v noci na pátek Jets, podaří se jim zastavit ostudnou sérii dvanácti proher po sobě? 

Čtěte také:
Minulá sezona nebyla náhoda. Proč se Islanders drží v popředí tabulky?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.