bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další posila pro Oilers. Útočník Nygård s klubem podepsal na jeden rok

25. května 2019, 19:05

Ondřej Mach

Ve středu Edmonton oznámil podpis smlouvy s mladým brankářem Rodriguem, tři dny nato příchod dalšího nováčka. Oilers v rámci posílení ofenzívy podepsali švédského útočníka Joakima Nygårda, který uplynulou sezonu nastupoval za Färjestad BK.

Informaci jako první přinesl reportér kanadské televizní stanice Sportsnet Mark Spector. Ten na svém twitterovém účtu v pátek uvedl, že kontrakt je oboustranně dohodnut a bude oznámen co nejdříve.

„Nygård vidí společně s novým generálním manažerem a trenérem velkou příležitost. Je to skvělá situace,“ řekl Spectorovi hráčův agent Matt Keator. „Za rok by se stal volným hráčem,“ dodal. „Je to o tom, aby dostal příležitost hrát. S tím, co zatím viděl, je spokojený.“

Šestadvacetiletý útočník s klubem jako nedraftovaný hráč může podepsat pouze roční smlouvu na maximálně 925 tisíc dolarů. Podle Spectora tak jediným opravdovým předmětem jednání byly výkonnostní bonusy.

Kvůli své rychlosti je často srovnáván s Carlem Hagelinem, momentálně hrajícím za Washington Capitals. Proč jej lidé přirovnávají k tomuto švédskému rychlíkovi je zřejmé z akce, kterou Nygård předvedl v únorovém utkání proti Linköping HC.

Nygård má za sebou sedm sezon v dresu Färjestad BK v nejvyšší švédské soutěži. V letošním ročníku v 52 zápasech zapsal celkem 35 bodů za 21 branek a 14 asistencí. Součástí týmu byl od roku 2013, v poslední době se dostal do hledáčků několika týmu z NHL. Jedním z nich byli podle všeho i Calgary Flames.

„V této sezoně nasbíral hodně bodů, dařilo se mu však i v mnoha jiných věcech,“ řekl v březnu trenér švédského národního týmu Rikard Grönborg. „Jeho rychlost a přehled na ledě z něj dělají velmi dobrého hráče na oslabení.“

Rychlý útočník v SHL odehrál 325 utkání a zapsal 147 bodů (79 branek, 68 asistencí). V dresu Tre Kronor se objevil osmnáctkrát, jedenáctkrát z toho v letošním ročníku. V reprezentaci vstřelil tři branky a u tří asistoval, mimo jiné byl třikrát vyloučen.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.