bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další prospekt Islanders v problémech. Pilon ztratil vášeň pro hokej

20. září 2015, 20:00

Matěj Mayer

Ještě před tím, než se proti klubovým pravidlům na tréninkovém kempu New York Islanders provinil Joshua Ho-Sang, zaznamenala organizace Ostrovanů jiný problém. Talentovaný obránce Ryan Pilon měl být na letošním draftu žádaným zbožím, přesto zůstal volný až do 5. kola, kde si ho ze 147. místa zamluvili Islanders. Původně draftová krádež se ale před několika dny změnila v totální propadák. Pilon oznámil manažerovi svého juniorského týmu, že ztratil vášeň pro hokej a opouští tým.

Rodák z Prince Albert patřil již od mládí mezi hokejové talenty. První dva zápasy v prestižní juniorské West Hockey League si připsal už v patnácti letech, poté co se stal celkovou trojkou ligového draftu. O rok později už se ve WHL mohl jako obránce pyšnit průměrem půl bodu na zápas a byl dokonce kapitánem jednoho z kanadských reprezentačních výběrů do sedmnácti let.

V sezoně 2013-14 byl v Lethbridge Hurricanes zvolen asistentem kapitána, ale po sedmnácti zápasech požádal o výměnu. „Bylo to těžké zažádat o výměnu, ale byl to pro mě nejlepší tah. Já, moje rodina a můj agent jsme se shodli, že to bude nejlepší krok pro mou kariéru a můj rozvoj,“ řekl tehdy Pilon. Na konci ročníku vybojoval zlatou medaili s kanadskou reprezentací U18 na Memoriálu Ivana Hlinky, bronz pak z mistrovství světa osmnáctiletých.

Už v té době měli o Pilonovi velice dobrý přehled skauti NHL, v jejichž žebříčcích se řadil na pomezí prvního a druhého kola. V posledním ročníku, klíčovém pro osmnáctiletého zadáka, byl ovšem zastíněn svým parťákem Ivanem Provorovem (sedmička draftu 2015). I z toho důvodu se postupně v hodnoceních propadal a těsně před draftem se čekal jeho výběr na pomezí druhého a třetího kola.

191 centimetrů vysoký a 94 kilogramů vážící hokejista si v poslední sezoně připsal fantastických 52 bodů (11+41) v 68 zápasech, dalších dvanáct (1+11) přidal v devatenácti zápasech play-off. Ani to však klubům NHL nestačilo a vedení Ostrovanů bylo obrovsky překvapené, když v době jejich výběru 147. hráče byl ještě takto nadaný hokejista k dispozici. Podle zámořských serverů se jednalo o jednu z největších krádeží draftu.

Výrazný propad při výběru talentů ale zřejmě nebyl zcela náhodný a týmy možná tušily, co by mohlo přijít. Vždyť který osmnáctiletý hokejista ztratí z ničeho nic chuť do hokeje. 4. září vydal jeho juniorský klub Brandon Wheat Kings zprávu, že tréninkový kemp mužstva začne bez Pilona, který se rozhodl tým opustit z osobních důvodů.

„Tento týden za mnou Ryan přišel a řekl mi, že ztratil vášeň pro hokej a odejde z týmu,“ řekl trenér a generální manažer Brandonu Kelly McCrimmon. „Měli jsme spolu řadu jednání. Jeho konečné rozhodnutí bylo to, co cítil,“ snažil se najít pochopení.

Osmnáctiletý Ryan Pilon si během své kariéry v juniorské WHL připsal ve čtyřech sezonách na konto 132 bodů (25+107) v 221 utkáních. Jeho juniorský tým tak přišel o významnou oporu a organizace New York Islanders o talentovaného prospekta.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.