bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další rána pro Red Wings? Hrozí jim pád v draftové loterii mimo elitní trojici

23. prosince 2019, 17:14

Jiří Sameš

Detroit Red Wings prožívají doslova mizernou sezonu 2019-2020, když za dosavadních 38 zápasů získali pouze devět výher. Letošní období mohou už nyní zcela jistě odepsat, pozitivní zprávy jim ovšem nepřináší ani blízká budoucnost.

Situace Red Wings v letošní sezoně vypadá následovně:

V tabulce Atlantické divize, Východní konference a National Hockey League jsou beznadějně na posledním místě (bilance 9-26-3).

Na druhou divokou kartu na Východě, kterou aktuálně drží Philadelphia Flyers, ztrácí propastných 24 bodů. Takový počet letos ještě ani neposbírali.

Rozdíl ve skóre mají příšerných -68. Jsou nejhorším týmem, co se defenzivy i ofenzivy týče, pochopitelně.

Podrobněji se do toho asi nepouštějme, je to zbytečné. Zajímat nás tady bude trochu něco jiného.

Člověk by si řekl, že když je na tom Detroit tak špatně, má takřka jistotu první volby na Vstupním draftu NHL 2020. Jaká je ale vlastně realita?

V nejlepší hokejové lize existuje už nějakou dobu tzv. draftová loterie, která umí občas pořádně zamíchat pořadím, podle kterého budou týmy vybírat na draftu. Zejména potom v posledních letech se tak děje.

Pokud Detroit nakonec opravdu zakončí období 2019-2020 na posledním, jednatřicátém místě v NHL, bude mít 18.5% pravděpodobnost, že si zavolí při nadcházejícím draftu z první pozice. 

Ve skutečnosti mu však hrozí spíše pád mimo elitní trojici. Čtvrté místo má hodnotu 50.6%, první až třetí pozice dosah 49.4%.

Všichni víme, je to docela logické, že mezi prvním a čtvrtým místem v draftu se rýsuje obrovský rozdíl.

Ano, ze čtvrté pozice vyberete také kvalitního mladíka, bezpochyby. Avšak je určitě výhodnější, míti toho vůbec nejlepšího prospekta, když se už zrovna nacházíte v podobné situaci, jako nyní Red Wings.

Detroit poslední dobou v loterii vždy ostrouhal. Loni měl čtvrtou nejlepší šanci na jedničku (9.5%), avšak nakonec spadl až na šesté místo. 

V elitní trojici na draftu jinak volil naposledy v roce 1990, kdy si zajistil ze třetího místa služby Keitha Primeaua. 

Vstupní draft 2020 je na programu 26. – 27. června v Montrealu, Bell Centre.

Předpokládanou jedničkou tady je útočník Alexis Lafreniere, jehož skauti považují za největší talent od draftu útočníka Connora McDavida. O takového hokejistu by asi Red Wings přijít nechtěli...

Pravidla draftové loterie:

1. Draftové loterie se zúčastní týmy, které nepostoupí do play-off.
2. Tým s nejnižším počtem bodů v sezoně má největší šanci vyhrát loterii.
3. První až třetí volbu určuje osudí s pingpongovými míčky.***
4. Zbylé týmy v loterii obsadí volby č. 4-15, podle počtu bodů. (Čím nižší počet bodů v sezoně, tím lepší volba.)
5. Pokud nastane shoda v počtu bodů, rozhoduje počet výher bez nájezdů. (Tým, který jich má zde méně, získá lepší volbu.) V případě trvání shody se dostanou ke slovu vzájemné zápasy.
6. Zbývající pořadí (16-31) se určuje podle výsledků play-off. 

***První až třetí volbu určuje osudí s pingpongovými míčky, viz video: 

Čtěte také:
Örnsköldsvik: Místo, kde se rodí největší hvězdy švédského hokeje

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.