bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další rána pro smolaře Weisse – ze hry jej vyřadil hit od Zadorova

24. prosince 2014, 16:00

Vojtěch Balon

Zraněnými sužovaný detroitský útočník Stephen Weiss dostal opravdu příznačný dárek k Vánocům, devastující hit od teprve devatenáctiletého ruského zelenáče Nikity Zadorova. Hráč, jenž za poslední dvě sezóny odehrál všehovšudy 38 utkání, se zřejmě nevyhne další vynucené pauze. O další zápasy by ale přijít nemusel, kanadskoamerická NHL má totiž na programu několikadenní přestávku, během níž by se mohl stihnout dát do kupy.

Zkušený šikula v probíhajícím ročníku odehrál pouze dvanáct zápasů. Když už se zdálo, že jeho vleklé zdravotní trable definitivně odezněly, Weiss si poranil rameno a přišel o další čtyři utkání. Jeho návrat do sestavy v mači proti Sabres začal slibně – podařilo se mu vsítit svou pátou branku v sezóně.

Později už to tak růžové nebylo.

Zprvu vypadalo vše nevinně. Zkušený křídelník Red Wings si to za stavu 3:3 mašíroval do útočné třetiny, když vtom se před ním zjevil stosedmikilogramový pořízek Nikita Zadorov a nevybíravě poslal Weisse k ledu. Zkušený forvard zůstal nějakou dobu ležet na ledě, než se za pomoci svých kumpánů zvedl a odporoučel se do kabiny. Zápas, který Detroit nakonec vyhrál 6:3, pro něj skončil.

Stephena Weisse po utkání vyzpovídal detroitský novinář Brendan Savage. Jednatřicetiletý útočník potvrdil, že všechna podezření na otřes mozku byla vyvrácena a že je znovu připraven hrát. Má to ale jednu mouchu: Weiss si zákrok, který v době rozhovoru proběhl před několika desítkami minut, nepamatoval.

Slavný michiganský celek se vrátí do akce v noci ze soboty na neděli na ledě ottawských Senátorů. Weiss má před sebou třídenní dovolenou, během níž bude doufat, že se stihne připravit. Bylo by krajně riskantní, aby nastoupil, pokud by nebyl stoprocentně fit – Sens mají soupisku prošpikovanou hráči, kteří nejdou pro ránu daleko a jsou považováni za jeden z nejtvrdších týmů současné NHL.

Weiss ve dvanácti odehraných zápasech stihl posbírat velmi solidních jedenáct bodů za pět gólů a šest asistencí. Může se také pyšnit skvělou úspěšností střelby 27,8 %, podobná čísla si drží jen vyhlášený kanonýr Lavin Alex Tanguay. Red Wings jsou s ním v sestavě jednoduše lepší než bez něj, proto se ve městě automobilového průmyslu modlí, aby se po vánoční přestávce vrátil v plné síle.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.