bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další rána pro trpící Rytíře. Haula může chybět i několik měsíců

15. listopadu 2018, 10:10

Jan Vojkůvka

Nebyl to nijak tvrdý nebo zákeřný zákrok Patricka Marleaua, který poslal před týdnem Erika Haulu na boční mantinel. Pro útočníka Vegas však znamenal nejen konec v utkání s Torontem, ale i dlouhodobou absenci, která se může protáhnout i na několik měsíců.

Probíhala pátá minuta třetí třetiny utkání mezi Vegas a Torontem. Haula ve středním pásmu odehrál kotouč a schytal ze strany bodyček od Marleaua. To, co vypadalo jako nevinný zákrok se ale změnilo v pořádné drama. Haula při pádu ponechal pravou nohu pod sebou a ošklivý dopad odneslo koleno, které se při dopadu Hauly dostalo do nepřirozené pozice.

Sedmadvacetiletý útočník musel být z ledu odvezen na nosítkách a okamžitě bylo jasné, že se nebude jednat jen o nějaké drobnější zranění. Po prvních vyšetřeních bylo rozhodnuto, že Haula vynechá tři zápasy. Další vyšetření však odhalilo vážnější, prozatím nespecifikovaný, problém.

Haula byl v úterý umístěn na listinu zraněných hráčů a ve středu trenér Vegas Gerard Gallant potvrdil, že útočník jeho týmu bude chybět dlouhodobě. Oficiálně má prozatím zapsán stav zranění „month-to-month“, tedy z měsíce na měsíc. Zranění Hauly je totiž podle dostupných informací komplikovanější a přesnější odhad možného návratu na led neexistuje.

Haulu čeká v následujících dnech další vyšetření, které přinese do celé situace trochu více světla. Pro Vegas je to další rána, která ve druhé sezoně v NHL znesnadňuje týmu jejich snahu o zopakování senzace z premiérového ročníku. Ještě minimálně měsíc bude chybět zkušený Paul Stastny, který na marodku usedl v první polovině října.

Alespoň trochu pozitivní zprávou je chystaný návrat obránce Natea Schmidta, jemuž 18. listopadu vyprší suspendace a poprvé v nové sezoně bude moci obléci dres v soutěžním utkání.

Zraněný Haula prožil s Vegas životní sezonu 2017/2018. Během 76 zápasů nastřílel 29 branek a přidal 26 asistencí. V této sezoně se sice rozehrával pomaleji, ale od konce října začal předvádět skvělé výkony. V posledních šesti zápasech nasbíral šest kanadských bodů (1+5) a vylepšil si svou letošní bilanci na 2+5. Další body ale nějaký čas nepřidá.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.