bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další rok pro číslo 68! Jágr s Floridou podepsal novou smlouvu

5. května 2016, 23:30

David Jahoda

Dalo se to očekávat, oficiální je to však teprve až nyní. Ikona českého hokeje Jaromír Jágr spojil s Floridou Panthers svou budoucnost i na další sezonu. Společně s Finem Barkovem a Kanaďanem Huberdeauem naháněl i ve svých 44 letech celé NHL strach, lámal historické žebříčky, sám se stal nejproduktivnějším hráčem týmu. Jednoletá smlouva by měla obsahovat podobné podmínky jako ta minulá.

V minulém ročníku se Jágrovi podařilo nasbírat skvělých 66 bodů, nikdo v celém týmu na tom nebyl lépe než číslo 68. Jágr si působení na slunné Floridě nemůže vynachválit. A o tom, že je zájem i na straně vedení klubu přivést olympijského vítěze z Nagana zpět i na sezonu 2016/17, se také vědělo. „Jaromír je hráč, který bude v Síni slávy. Vedle Barkova a Huberdeaua zažil skvělou sezonu,“ nechal se po oficiálním zveřejnění prodloužení Jágrovy smlouvy slyšet generální manažer Panterů Dale Tallon. 

„Jeho rekordy mluví za vše, posunul se na třetí místo v historickém bodování i tabulce střelců. Neuvěřitelně do naší organizace zapadl. Jsme nadšení, že ho tu budeme mít i v další sezoně,“ doplnil Tallon. Ve stejném duchu se o Jágrovi vyjadřoval i kouč Floridy Gerard Gallant. „Jaromír má skvělý vliv na naše mladíky, byl klíčovou součástí naší ofenzívy. Jsme rádi, že ho budeme mít v týmu i pro následující ročník, ve kterém se budeme snažit stavět na našem letošním postupu do play off,“ řekl Gallant.

Jágr se na Floridu přesunul v sezoně 2014/15, zamířil tam tehdy z týmu New Jersey Devils. Od první chvíle si sedl s talentovanými hráči Finem Barkovem a Kanaďanem Huberdeauem. Vytvořili jednu z nejúdernějších formací NHL. V uplynulé sezoně Jágr opět lámal historické žebříčky, díky 66 bodům (27+39) zažil druhou nejlepší sezonu po návratu z KHL. V nadcházející sezoně se s největší pravděpodobností stane druhým nejproduktivnějším hráčem NHL vůbec. Na Marka Messiera mu chybí 19 bodů.

Jágr by měl ve své 23. sezoně v NHL pobírat 4 miliony dolarů. Na bonusech by si mohl český hokejista přijít až na 1,5 milionu dolarů. Jágr chvíli po zveřejnění informace o prodloužení smlouvy sdílel na svém facebookovém profilu fotku se svou přítelkyní Veronikou Kopřivovou, ke které napsal: „Na Floridě se nám líbí. Proto jsem rád, že jsem se s Panthers dohodl na prodloužení smlouvy o další rok.“

O Jágrovi se mluvilo také v souvislosti s mistrovstvím světa v Rusku. I když se vyjádřil ve smyslu, že je těžké říct ne někomu, kdo potřebuje pomoct, nakonec se ze šampionátu omluvil. Po prvním kole Stanley Cupu, v němž jeho Florida vypadla s NY Islanders, byl psychicky i fyzicky vyčerpaný. Stále je tu však ještě naděje, že by se mohl objevit na Světovém poháru, který se na podzim koná v kanadském Torontu.

Jágr byl před několika dny navíc nominován do finální trojice na cenu Bill Masterton Memorial Trophy, která je udělována hráči za jeho oddanost hokeji. Na stejnou cenu byl Jágr nominován i před dvěma lety, získat se mu ji však nepovedlo. Nyní jsou jeho soupeři Mats Zuccarello z NY Rangers a Pascal Dupuis z Pittsburghu, který v průběhu ročníku musel kvůli krevním sraženinám ukončit kariéru. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.