bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další Rus na cestě z KHL, Flames se dohodli s obráncem Něsterovem

24. října 2020, 18:18

Matěj Hodoval

Další ruský hokejista se rozhodl pro přestup z Kontinentální hokejové ligy do National Hockey League. Calgary se domluvilo na jednoletém kontraktu se zkušeným zadákem Nikitou Něsterovem.

Defenzíva Flames prošla v tomto mimosezonním období lehkou proměnou. Mužstvo opustili Travis Hamonic s T.J. Brodiem, naopak veddení klubu na přestupovém trhu ulovilo obětavého zadáka Christophera Taneva.

Partu kolem kapitána Marka Giordana nově doplní také zkušená posila z Kontinentální hokejové ligy – Nikita Něsterov.

Něstěrov podepsal v Albertě jednoletý kontrakt, který mu zaručí 700 tisíc amerických dolarů. Plameny v něm získaly levnou variantu, která se jim pod nabitý platový strop velice hodí. 

Rodák z Čeljabinsku nepřichází do zcela neznámého prostředí. V nejlepší hokejové lize světa již působil mezi lety 2014 – 2017, kdy postupně oblékl dres Tampy Bay a Montrealu. Za svou dosavadní zámořskou kariéru stihl odehrát 132 zápasů s bilancí 33 bodů (9+24).

Poslední tři ročníky strávil v dresu jednoho z předních celků KHL – CSKA Moskva. Vloni dokonce prožil z osobního pohledu zatím nejpovedenější sezonu, když za třiapadesát duelů nastřílel sedm branek a přidal šestnáct asistencí.

Sedmadvacetiletý bek má ve své sbírce několik cenných trofejí. Kromě zlaté medaile z olympijských her také dosáhl na prvenství s CSKA Moskva v KHL a na bronz z mistrovství světa s ruskou reprezentací.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.