bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další sezona s 60+ výhrami náš hlavní cíl nezmění, hlásí uzdravený Victor Hedman

16. srpna 2019, 13:55

Jiří Sameš

Tampa Bay Lightning loni po dominantní základní části následně doslova vyhořeli v play-off. Jejich neúspěch přitom tehdy určitě poznamenaly i zdravotní trable hvězdného obránce Victora Hedmana. Na start nového ročníku bude vítěz Norrisovy trofeje za sezonu 2017-2018 zdravotně stoprocentně fit.

„Kdybych nebyl zdravotně stoprocentně v pořádku, neseděl bych teď tady před vámi. Byl bych v Tampě," řekl Victor Hedman ve čtvrtek na mediálním představení evropských hokejistů ve Švédsku.

„Na začátek nové sezony se moc těším a jsem připraven," pokračoval.

Zdravotní potíže potkaly Hedmana v nejméně vhodnou dobu, když vynechal závěr základní části. Na první dva duely play-off sice byl týmu k dispozici, potom ale zase absentoval.

Navzdory nepřízni osudu loni znovu předváděl skvělé výkony. Za 70 zápasů vstřelil 12 gólů a zapsal celkem 54 kanadských bodů.

V tabulce pravdy měl 24 kladných bodů, průměrně na ledě strávil 22 minut a 46 vteřin. Potřetí v řadě se jeho jméno po zásluze ocitlo mezi třemi finalisty na Norrisovu trofej.

„Tělo se dalo do pořádku. V průběhu letní přestávky jsem byl schopen dělat vše tak, jak jsem zvyklý," sdělil Hedman.

„Mám štěstí, že se na led dostanu s mateřským klubem, kterým je Modo. Vždycky je zde o mne dobře postaráno," poznamenal.

„Zatím prožívám skvělé mimosezonní období a těším se na posledních pár týdnů. Poté se vydám do Tampy na závěrečnou přípravu," doplnil.

Lightning v minulé sezoně vyrovnali rekord National Hockey League, co se počtu výher týče (62). Za základní část nasbírali celkem 128 bodů a s velkým předstihem si zajistili Prezidentovu trofej.

V play-off ale následoval velký zkrat. Hned na úvod jim bleskurychlý úder uštědřili Columbus Blue Jackets.

„Je těžké říct, co přesně bylo špatně. NHL je tvrdá soutěž," zmínil k nezdaru mužstva Hedman.

„V základní části se nám z nějakého důvodu dařilo a dostali jsme se do role favorita, tak, abychom uspěli. V cestě nám ale potom stál tým, který zahrál velmi dobře ve všech aspektech hry, tvrdě i fyzicky," podotkl.

„Náš výkon nebyl dostatečně dobrý. Poučili jsme se z toho a pokusíme se v nadcházející sezoně zlepšit," dodal.

Nesundají nohu z plynu

I kdyby si hokejisté Tampy Bay v nové sezoně na čele tabulky znovu vytvořili pohodlný náskok, zase prý podle Hedmana nesundají nohu z plynu. Nechtějí zbytečně riskovat ztrátu formy.

„Pokud letos znovu vyhrajeme přes 60 zápasů, tak fajn. Náš hlavní cíl se ale nezmění," prohlásil.

„Nejprve se jako tým potřebujete dostat do play-off. Potom je třeba postupně pracovat na tom, po čem všichni toužíme. Vyhrát Stanley Cup."

„Jako hráč, důležité je, abyste se poučili z neúspěchů a ze svých chyb, musíte to vstřebat. Nemůžete totiž změnit něco, co se už stalo," ví Hedman.

„Všechno je to minulost a vy se nyní můžete pouze snažit, aby se příště zadařilo lépe."

Hedman, osmadvacetiletý Švéd, je dvojkou Vstupního draftu NHL 2009 a v nejlepší hokejové lize má za sebou už deset sezon. Odehrál 696 zápasů, přičemž vstřelil 94 gólů a zaznamenal celkem 418 kanadských bodů.

Ve vyřazovacích bojích přidal 84 utkání, ve kterých vsítil sedm gólů a připsal si celkem 48 kanadských bodů.

„Víme, že můžeme dojít až na vrchol. Naši sílu jsme dokazovali minulý rok během základní části," řekl Hedman.

„Ostatní týmy ale budou určitě kousat. Nemůžeme se proto spolehnout, že si postup do play-off zajistíme snadným způsobem," uzavřel.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.