bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další úspěch Wild! Granlund s Minnesotou podepsal na tři roky

2. srpna 2017, 15:12

Lukáš Podleśny

Po letošní sezóně v Minnesotě skončila smlouva Granlundovi i Niederreiterovi. Švýcarský útočník podepsal smlouvu s Wild před pár dny, finský šikula byl stále na čekané. Dnes už ale kontrakt má a to rovnou na celkových 17,25 miliónů!

V předchozích čtyřech sezónách odehraných v NHL se sice úplně naplno neprojevily schopnosti Mikaela Granlund, avšak v ročníku 2016/2017 se konečně předvedl. S 26 góly a 43 asistencemi se totiž pětadvacetiletý Fin ovládl týmové statistiky základní části. Jednoznačně nejlepší Granlundova sezóna v NHL tak napověděla, že můžeme očekávat vylepšení dosavadního kontraktu.

Po nováčkovském kontraktu totiž Granlund poslední dvě sezóny vydělával tři milióny ročně a to je pro nejproduktivnějšího hráče Wild přeci jenom málo. Dnešním podpisem tříleté smlouvy si tak Mikael Granlund zajistil celkem 17,25 miliónů, přičemž první rok činí jeho základní plat 5,25, druhý 5,5 a ten třetí 6,5 miliónů dolarů. Průměrný roční plat tudíž vychází na 5,75 miliónů a to z finského forvarda dělá čtvrtého nejlépe placeného hráče Minnesoty. Lépe už je na tom pouze Zach Parise, Mikko Koivu a Ryan Suter.

„Mikael byl posledních pět let velmi důležitou součástí našeho týmu a ukázal obrovský nárůst výkonnosti, přičemž poslední sezóna byla opravdu působivá. Je to velký talent plný umu a dovedností. V kombinaci s jeho morálkou a obrovským charakterem víme, že v cestě za úspěchem týmu bude hrát velkou roli. „Jsme nadšení, že jsme s ním podepsali smlouvu,“ řekl generální manažer Minnesoty, Chuck Fletcher.

Mikael Granlund se tak vyhnul arbitráži, která byla naplánována na 4. srpna, a může se plně soustředit na přípravy na novou sezónu.  Naopak Minnesotu ještě čekají jednání s Marcusem Folignem, jenž je posledním hráčem týmu s aktuálním stavem RFA.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.