bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další zápas už v NHL nepřidá. Obránce Kevin Klein se s nejprestižnější hokejovou soutěží loučí

8. července 2017, 8:15

Lukáš Podleśny

V dresu newyorských Rangers měl jistou ještě jednu sezónu. Tu už ale na ledě neodehraje. Ve 32 letech Kevin Klein oznámil konec kariéry a po dvanácti sezónách strávených v NHL se hodlá více věnovat rodině.

Rodák z kanadského Kitcheneru byl v roce 2003 draftován Nashvillem. Na řadu tehdy přišel hned po Vojtěchu Polákovi a před Kamilem Krepsem. Ve srovnání s oběma českými forvardy však v NHL zanechal o poznání výraznější stopu. V Severní Americe si totiž Kevin Klein připsal přes 600 utkání, přičemž zaznamenal celkem 38 branek a 116 asistencí. Statistické okénko kanadského obránce ještě doplňuje 22 plusových bodů a 185 trestných minut. 

Kariéru Klein nastartoval v již zmiňovaném Nashvillu, jehož dres oblékal mezi sezónami 2005/2006 a 2013/2014. Pak ale zamířil do „Velkého Jablka“.  S Rangers po příchodu uzavřel smlouvu na pět let, nicméně v posledních sezónách Kleina trápila zranění. Celou sezónu odehrál naposledy mezi lety 2010/2011 a nezměnilo se to ani minulý rok. Za Jezdce totiž loni odehrál jen 60 zápasů základní části a jedno utkání přidal v play-off. 

„Moc bych chtěl poděkovat organizacím Nashville Predators a New York Rangers za to, že mi daly šanci hrát v NHL,“ napsal Kevin Klein v dopise na rozloučenou. „Zároveň patří díky mým rodičům, ženě i dětem. Všichni toho hodně obětovali a já se těším na roky, které teď spolu strávíme.“

I přes Kleinův odchod do hokejového důchodu však fanoušci Rangers nemusí smutnit. Defenzíva newyorského celku je se hráči jako Staal, McDonagh či Shattenkirk nadále nabitá. Finančně pak konec kanadského beka pro Jezdce znamená uvolnění 2,9 miliónů dolarů, díky čemuž je v platovém stropu týmu připraveno celkem 8,4 miliónů dolarů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.