bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další změny v řadách Floridy? Brassard byl jen prvním krokem

4. února 2019, 19:22

David Zlomek

Florida Panthers v pátek překvapila hokejovou veřejnost svým velkým obchodem s Pittsburghem Penguins. Na jih USA se stěhovala dvojice Brassard – Sheahan a několik výběrů v draftu, do města proslaveného ocelí na oplátku Nick Bjugstad a Jared McCann. Tohle byl sám o sobě velký krok v organizaci Panthers. Přijde jich ale víc.

Ne, to není výmysl zámořských novinářů, pronesl to totiž sám generální manažer Floridy Dale Tallon. „To byl a je náš cíl. Náš majitel je odhodlán vyhrávat a my vyhrávat budeme. Použijeme k tomu všechny dostupné prostředky,” vysvětloval.

„Výměna s Pittsburghem se nám velice zamlouvá. Ulehčilo to našemu platovému stropu, získali jsme další prvky k pozdějším výměnám a v neposlední řadě naši noví hráči posílí tým s okamžitým účinkem. Dobrý trejd,” pochvaloval si osmašedesátiletý činovník.

S několika obdrženými drafty od Penguins jich pro letošek mají Panthers už devět. Tři ve čtvrtém kole a po jednom výběru ve zbylých šesti.

Brassard i Sheahan se po sezoně, pokud je Panthers nepodepíší, stanou volnými hráči, kteří můžou směle odkráčet na trh. Oproti tomu odcházející Bjugstad má platnou smlouvu až do roku 2021, McCann bude letos v létě chráněným volným hráčem.

Zdá se tak, že hlavním cílem výměny bylo ulehčit platovému stropu.

„Získali jsme dva dobré hráče, kteří nám mohou pomoct teď a tady. Mají zkušenosti a talent. Máme nějaké výběry v draftu navíc a hlavně nějaké peníze pod stropem. Léto bude divoké. Abyste něčeho dosáhli, musíte se něčeho vzdát,” uvedl.

Situace je však nyní jasná. Panthers ztrácejí na poslední příčku zaručující play-off devět bodů. Do posledního dne přestupů (25. 2.) jim zbývá deset zápasů. Pak se otázka, jestli budou nakupovat, nebo prodávat, stane opravdu důležitou. 

„25. února budeme vědět, jak na tom jsme. Během následujících týdnů se rozhodne, máme plno zápasů doma. Před přestávkou se nám dařilo vyhrávat a hrát dobrý hokej proti dobrým týmům. Jestli se nám podaří udržet formu a dostaneme se do pozicí, kam chceme, pak Brassard zůstane. Ale jestli se nikam dopředu nepohneme...,” nedokončil ani větu s tím, že všem je jasné, že nikdo není neprodejný.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.