bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dalších pět let s notou na hrudi. Parayko zůstává v St. Louis

21. července 2017, 13:30

Lukáš Podleśny

Čtyřiadvacetiletý obránce Colton Parayko podepsal novou smlouvu. Ve čtvrtek měl podstoupit arbitrážní jednání s Blues, nicméně tomu se vyhnul podpisem pětiletého kontraktu. Průměrným platem se nyní Parayko vyrovná například klíčovému obránci Arizony, Oliveru Ekmanu-Larssonovi.

Teprve dvě sezóny v NHL odehrál bek draftovaný v roce 2012. Coltona Parayka si Blues vybrali ve třetím kole jako šestaosmdesátého, avšak do nejprestižnější hokejové soutěže se poprvé podíval v sezóně 2015/2016. Hned ve svém úvodním ročníku se kanadský mladík uchytil a získal 33 kanadských bodů. Dalších sedm poté přidal ve vyřazovacích bojích a celkový zisk 40 bodů vyrovnal i v uplynulé sezóně. Loni byl navíc se 188 střelami na bránu nejčastěji střílejícím obráncem týmu.

Právě po ročníku 2016/2017 Paraykovi skončila dvouletá vstupní smlouva, se kterou si s bonusy přišel až na 925 000 amerických dolarů. Bylo jasné, že po dvou výborných sezónách se plat Kanaďana výrazně zvedne a to se také stalo. Nová pětiletá smlouva tomuto obránci vynese pět a půl miliónů dolarů ročně, což z Parayka dělá druhého nejlépe placeného obránce a celkově pátého nejlépe placeného hráče Blues.

„St. Louis se stalo mým domovem. Nenajdete lepší místo, kde hrát než tady před všemi fanoušky, kteří nás podporují na ledě i mimo něj. Nemohu se dočkat, až budu v září znovu zpátky na ledě,“ vyjádřil se stříbrný medailista a člen All Star týmu Mistrovství světa 2017

V obraně Blues by měl téměř dvoumetrový chasník společně s Alexem Pietrangelem znovu sehrát klíčovou roli. Po odchodu Kevina Shattenkirka jsou právě tito obránci základním kamenem defenzívy čtvrtfinalisty Západní konference. Celkově pak obrana St. Louis patří mezi nejsilnější, což potvrzuje i generální manažer Doug Armstrong.

„Vždycky jsme měli silnou defenzívu. Když máte borce, který je vybrán v třetím kole draftu a vlétne na scénu tak jako Colton, otevírá to nové možnosti. Jsem nadšený, že je takový hráč součástí našeho týmu.“

Uvidíme, zda Colton Parayko i v další sezóně dokáže navázat na povedené předchozí ročníky. Přeci jenom to, že v bezmála stokilovém chasníkovi dřímá obrovský potenciál ukazuje i statistika 35 plusových bodů ve 160 zápasech základní části NHL.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.