bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dalším terčem Babcock. Je to násilník! Třesu se a mám noční můry, líčí Švéd

4. prosince 2019, 8:11

Adam Bagar

Poté, co Bill Peters po obvinění z rasismu odstoupil z pozice kouče Calgary, se v NHL objevila další trenérská kauza! V hlavní roli se tentokrát objevil zkušený Mike Babcock, který nedávno dostal padáka v Torontu.

Jako první na chování šestapadesátiletého trenéra upozornil nedávno Mitch Marner. Útočník Maple Leafs uvedl, že v premiérové sezoně jej Babcock přinutil sestavit žebříček spoluhráčů podle jejich pracovitosti a těm, kteří se objevili na konci seznamu, jej následně ukázal.

Ozval se také Chris Chelios, kterého Babcock vedl čtyři roky v Detroitu. „To, co se objevilo v Torontu, ho teď bude strašit. Ne pro jeho trenérský styl, ale kvůli způsobu, jak se chová k lidem. Co udělal Mikeu Modanovi s Jasonem Spezzou bylo neskutečně neuctivé,“ kroutí Američan hlavou.

Z legendárního Modana udělal v sezoně 2010/11 zdravého náhradníka po jeho 1499. zápase kariéry a jubilejní start mu už nikdy neumožnil. Spezzu podobně odstavil v otevíracím utkání tohoto ročníku, v němž mohl nastoupit proti svému bývalému zaměstnavateli, Ottawě.

Také Chelios se dostal s koučem do sporu. „Když se ti něco nelíbí, můžeš jít za generálním manažerem Kennem Hollandem. Jsem si jistý, že tě vymění,“ slyšel od Babcocka, který ho navíc potrestal tím, že v zápase pod širým nebem v rodném Chicagu odehrál jediné střídání.

Otevřenější byl pro švédský Expressen někdejší Cheliosův spoluhráč Johan Franzén, který na Babcocka má strašlivé vzpomínky. Podle Cheliose totiž během play off NHL v roce 2012 proti Nashvillu Babcock švédského útočníka slovně napadl a ten se nervově zhroutil.

„Třesu se, když si na to vzpomenu. Bylo to hrubé, nechutné a šokující. Ale byla to jen špička ledovce. Často docházelo k verbálním útokům, říkal hrozné věci,“ vzpomíná Franzén, jenž musel vyhledat i profesionální pomoc. Pod Babcockem hrál v letech 2005 až 2015.

„Od roku 2011 jsem se bál chodit na stadion, tehdy mě dostal poprvé. Od toho momentu jsem se soustředil na to, abych ráno vůbec vstal z postele. Až loni jsem se poprvé přirozeně vyspal. Noční můry se mi ale pořád vracejí, jeho útoky se mi dál přehrávají v hlavě," šokuje.

„Jako trenér byl extrémně puntičkářský a dobře připravený, ale jako člověk otřesný. Strašný. Ten nejhorší, kterého jsem kdy potkal. Násilník, který útočí na lidi… A je jedno, jestli šlo o uklízeče v hale nebo někoho jiného. Bezdůvodně se navážel do lidí,“ uzavírá Franzén.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.