bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Daniel Alfredsson obdrží unikátní ocenění, dostane klíč k Ottawě

29. ledna 2015, 13:30

Jaroslav Svoboda

Švédský útočník a dlouholetý kapitán ottawských Senátorů ukončil kariéru začátkem prosince 2014, teď je však jisté, že za své mnohaleté služby v Ottawě obdrží vzácné ocenění. Ottawský starosta Jim Watson oznámil, že olympijský vítěz z Turína obdrží klíč od města, a to 5. března.

Alfredsson byl do Ottawy draftován v roce 1994, a to jako číslo 133 draftu. Od roku 1995 se pak z Ottawy nehnul, až na sklonku kariéry ještě zamířil do Detroitu. Alfredsson odehrál v Ottawě sedmnáct sezón, z toho čtrnáct jako kapitán.

V organizaci Senátorů vévodí všem hlavním statistikám – odehraným zápasů, vstřeleným brankám, i zaznamenaným asistencím či kanadským bodům. 

Alfredsson má zlatou olympijskou medaili z Turína a hned čtyři cenné kovy ze světových šampionátů, avšak ani jeden není zlatý.

O tom, že začátkem března obdrží legendární útočník Senators klíč od města, informoval starosta Jim Watson na svém twitterovském účtu. Alfredsson se tak zařadí po bok jiných významných osobností vlastnící ottawský klíč, mimo jiné olympijské vítězky v krasobruslení Barbary Ann Scottové, která však v roce 2012 zemřela, současné britské královy Alžběty II., známého herce a komika Dana Aykroyda či populární zpěvačky Alanis Morissette, mimo jiné velké fanynky Senátorů.

Jako zatím poslední převzala v roce 2013 klíč od hlavního kanadského města herečka Sandra Ohová, kterou i čeští diváci znají hlavně ze seriálů Soudkyně Amy či Chirurgové.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.