bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Daniel Alfredsson se brzy rozhodne o své hokejové budoucnosti

9. srpna 2014, 20:43

Jan Šlapáček

Fanouškům Detroitu svitla naděje, že jejich oblíbený klub nepřijde o jednu z hlavních ofenzivních opor. Slavný švédský hokejista Daniel Alfredsson si možná prodlouží aktivní kariéru a odehraje v dresu Red Wings ještě jednu sezónu.

Ve čtvrtek o tom informoval tiskový mluvčí Mezinárodní hokejové federace IIHF Szymon Szemberg. Učinil tak prostřednictvím svého účtu na sociální síti Twitter.

„Daniel Alfredsson o tom mluvil ve švédském rádiu,“ napsal Szemberg. „Už příští týden vyjede na led a v závislosti na pocitech a stavu svých problematických zad se rozhodne, zda na podzim zahájí svou devatenáctou sezónu v NHL.“

Dle vlastních slov by olympijský vítěz z Turína (2006) pokračoval pouze v dresu Detroitu. Žádná jiná možnost nepřipadá v úvahu. „Hrát doma poslední sezónu kariéry je vyloučené,“ přiznává Alfredsson. „Pokud se rozhodnu ještě rok pokračovat, bude to jedině v organizaci Red Wings.“

V tom případě by ale musel slevit ze svých finančních nároků. V minulém ročníku si Alfredsson vydělal 3,5 miliónu dolarů na základním platu, k němuž získal i další 2 milióny na výkonnostních bonusech. Rudá křídla mají pod platovým stropem aktuálně místo 5,2 mil. dolarů a ještě potřebují podepsat čtyřiadvacetiletého zadáka Dannyho DeKeysera.

Největší část úspěšné zámořské kariéry strávil švédský reprezentant v Ottawě. Spojení Daniela Alfredssona s kanadským klubem trvalo osmnáct let. Loni se držitel Calder Trophy pro nejlepšího zelenáče sezóny 1995-96 jako nechráněný volný hráč upsal Detroitu. Za mužstvo z Hockeytownu odehrál 68 utkání v základní části NHL (18+31) a tři v play off.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.