bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Datum zápasu v Ottawě znám už od výměny, říká Karlsson před emotivním návratem

28. listopadu 2018, 10:30

Martin Schwarz

Jeho jméno bylo letos společně s tím Johna Tavarese skloňováno nejčastěji. Nad osudem hvězdného obránce Erika Karlssona visel dlouho otazník, až před začátkem sezony jej Ottawa Senators vyměnili do San Jose. V sobotu 1. prosince ve 19 hodin středoevropského času vyjede Švéd na ottawském ledě poprvé od velké výměny. Ale tentokrát už jako soupeř kanadského klubu. Bude to velmi emotivní podívaná se vším všudy.

Erik Karlsson oblékal dres Senators devět sezon. Během této doby získal dvakrát Norris Trophy pro nejlepšího obránce ligy, dostal se přes metu 500 kanadských bodů a 120 nastřílených branek. Ale co především, k hlavnímu městu Kanady a tamnímu prostředí si vybudoval vztah, na nějž jen těžko zapomene. Nastoupit proti klubu, který jej v roce 2008 draftoval jako celkovou patnáctku, bude pro osmadvacetiletého zadáka hodně nezvyklý pocit.

Jak asi zareaguji při výjezdu vlasatého sympaťáka na ledovou plochu fanoušci Senators? Jak on zareaguje na ně? „Bude to zábavné, jiné než jindy a zároveň zvláštní,“ připustil Karlsson ve vyjádření na webu nhl.com. „Uvidíme, jaké emoce vyjdou napovrch. Nebudu lhát, už od mé výměny do San Jose přesně vím, kdy je na programu zápas v Ottawě a je mi jasné, že tamní lidé o tom také dobře ví,“ neskrýval.

Jako Alfredsson

Jen pro připomenutí, co obnášela bezpochyby největší výměna před letošní sezonou: organizace Senators do San Jose poslala obránce Karlssona, společně s ním útočníka Francise Perrona. Sharks za ně museli obětovat Chrise Tierneyho, Rudolfse Balcerse, Dylana DeMela, Joshuu Norrise a volby v draftu pro roky 2019 a 2020. Pokud navíc Žraloci s Karlssonem podepíší novou smlouvu (ta současná mu skončí v létě), dostane Ottawa do vínku ještě volbu na výběru mladíků 2021. Jestliže kalifornský tým postoupí do finále Stanley Cupu, půjde o první kolo, jinak o kolo druhé.

Na druhou stranu trochu vím, co mohu při návratu očekávat,“ pokračoval rodák z Landsbro. „Když Daniel Alfredsson poprvé přijel do Ottawy v dresu Detroitu, strávil jsem s ním celý den a sledoval, jakými emocemi prochází a jak se snaží mít vše pod kontrolou. Mě teď čeká úplně to samé,“ uvědomoval si. Alfredsson byl mimochodem mentorem Karlssona v letech 2008-13, pak odešel dohrát kariéru k Red Wings. Diváci jej tenkrát přivítali za obrovského potlesku a pokřiku „Alfie, Alfie“.

Budou ho respektovat

Myslím, že lidé budou z jeho návratu nadšení,“ přidal svůj názor útočník San Jose Logan Couture, jenž hrál kdysi v juniorské OHL za Ottawa 67’s. „A také k nadšení mají důvod. Erik nechtěl od Senators odejít a nechtěli to ani fanoušci, ale takhle prostě někdy sport funguje. Udělal pro ně za dobu v Ottawě vše, co mohl, dotáhl je i do finále konference. Měli by mu poděkovat.“

Podobně záležitost vidí i generální manažer San Jose Sharks Doug Wilson. Ten se v Ottawě dokonce narodil. „Erikova situace je velmi podobná, jako byla ta moje, když jsem po 14 letech odešel ze Chicaga do San Jose,“ hledal Wilson paralelu. „Je výjimečný obránce a myslím, že všichni okolo Senators budou respektovat, co vše pro tamní hokej i město udělal.“

Ať už Švédův velkolepý návrat dopadne jakkoli, už teď je jisté, že by si duel mezi Sharks a Senators neměl nechat ujít žádný příznivec jednoho či druhého týmu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.