bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

David Pastrňák jako Dr. Jekyll a Mr. Hyde

4. května 2019, 15:00

Jiří Lacina

Děje se snad s Davidem Pastrňákem něco? Nějaké skryté zranění nebo jiná zdravotní indispozice? I kdyby to tak bylo, chlubit se tím nebude. Takové už je play off NHL. Pokud hráči přiznají barvu, pak až po skončení sezóny. K tomu můžou Bostonu scházet dva zápasy. Anebo taky ne…

Faktem je, že česká hvězda zatím v play off bojuje s nevyrovnaností výkonů. Šest bodů (2+4) v sedmi zápasech s Torontem nebylo vyloženě málo, proti 14 bodům (6+8) ze stejné série loni to byl ale výrazný ústup. Sérii s Columbusem dvaadvacetiletý Havířovák také nerozjel valně, ve třetím utkání podal podle bostonských novinářů svůj zatím nejhorší letošní výkon v play off.

„Nechci zrovna mluvit o sobě, je to týmový sport. Nesoustředím se na to, jestli dám nebo nedám gól. Snažím se pomoct týmu a odvést to nejlepší,“ komentoval Pastrňák svůj výkon po prohře 1:2 v Columbusu.

Ve třetím duelu to bylo na Bobrovského a spol. málo. Jelikož se ale moc nedařilo ani ostatním, trenér Bruce Cassidy znovu zatřásl sestavou a vrátil Pastrňáka do první lajny vedle Marchanda a Bergerona. Jeden nejúdernějších útoků letošní základní části byl znovu pohromadě.

Blue Jackets ho nemínili šetřit. Seth Jones, Zacha Werenski a David Savard hráli na Medvědy pěkně zostra. Jedno z nejlepších utkání dosavadního průběhu play off, kde čelili oba gólmani za šedesát minut 40, respektive 46 pukům, přinesl Pastrňákovi dobré i špatné momenty.

Po jedné z chyb ho dokonce trenér stáhnul z rozehrané přesilovky. Boston v početní výhodě doslova hořel a dovolil soupeři několik brejků. Tuukka Rask se musel při přesilovkách svého týmu vypořádat s šesti střelami, naštěstí spoluhráče podržel. David Pastrňák ovšem nevěšel hlavu. Nerozhodil ho ani tvrdý hit Adama Clendeninga, po němž okamžitě vyskočil na nohy a zakrátko skóroval.

„Pasta je tvrdý kluk,“ řekl k Čechově výkonu po utkání trenér. „Hodně chlapů by po takovém hitu odešlo na střídačku, aby se dali dohromady. On zůstal. A musíte mu za to vyslovit uznání. Je to tvrdá série se spoustou srážek na obou stranách, umí si s tím poradit.“

Pastrňákův zlepšený výkon, potvrzený gólem a nahrávkou, pomohl Bostonu srovnat sérii. Teď jde o to vytrvat. Noviny nikoho nešetří, tím méně kluka zpoza Atlantiku: „Bruins potřebují od své mladé hvězdy vyrovnanější výkony,“ napsal Bruins Daily.

V základní části si bez Pastrňáka uměli docela dobře poradit, v play off už je to něco jiného. Celý tým musí podávat stoprocentní výkony, jakýkoli výkyv dává šanci soupeři. Že Columbus umí protivníkovu slabost využít, dostatečně prokázal v prvním kole proti Tampě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.