bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dcera je díky dopisu slavnější než já, směje se Leopold. Další psaní už mu nepomůže

28. července 2015, 12:50

Michal Sobotka

Poslední angažmá mu zařídila dcera. Pětatřicetiletý obránce Jordan Leopold se díky jejímu dopisu, který se dostal až k rukám generálního manažera Minnesoty Chucka Fletchera, dostal do Wild. Leopold však nyní smlouvu nemá a je připraven kariéru ukončit.

Jordan Leopold pochází z Golden Valley, což je městečko, které je součástí státu Minnesota. Jeho dcera Jordyn Leopoldová jej v loňské sezoně chtěla blíže domovu a tak napsala srdceryvný dopis vedení klubu Minnesoty Wild, aby jejího otce získali z Columbusu. Přání se jí splnilo a táta dohrál sezonu doma. Nyní je však beze smlouvy a pokračování v NHL je nejisté.

Sám Leopold by si ještě přál někde kontrakt podepsat, pomoc dcery ale tentokráte vylučuje. "Kéž by to bylo tak snadné," směje se. Prodloužení působení u Divočáků je velmi nepravděpodobné. "Tak dlouho jako letos jsem ještě nikdy nečekal. V téhle sféře s pohybuji třináct let, když to nevyjde, tak to nevyjde," uvádí.

Chce hrát, ale na konec je také připraven

Dopis jeho dcery nadále způsobuje úsměvné chvilky americkému bekovi. "Když jdeme na svatbu nebo nějakou společenskou událost, tak je to první věc, na kterou se mě lidé ptají. Moje dcera je vlastně slavnější než já!" říká. V nejlepší soutěži sehrál Leopold 695 zápasů a je možné, že další do sbírky už nepřidá.

"Samozřejmě, že bych chtěl ještě hrát. Na druhou stranu poslední sezonu jsem dohrál doma a pokud by to měla být moje rozlučka, pak by to byl nejlepší způsob, jak ukončit kariéru. Před vlastní rodinou," je připraven na možný konec. "Uvidíme, jak vše dopadne. Nečekám, že bych měl do srpna smlouvu. Nezbývá mi nic jiného, než čekat," ví zadák, který v NHL vystřídal již osm klubů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.