bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Debut ve 30 letech! Pat Cannone dostal od Wild skvělý vánoční dárek

20. prosince 2016, 14:00

David Jahoda

Třicetiletý americký útočník Pat Cannone dostal předčasný vánoční dárek, o kterém snil od doby, co začal s hokejem. Poprvé v kariéře byl povolán do týmu NHL a v úterý večer ho čeká v nejlepší hokejové lize světa premiéra. Nahoru jej povolal tým Minnesoty Wild, se kterým Cannone v létě podepsal smlouvu jako volný hráč. Nyní se stane druhým nejstarším debutantem v klubové historii.

Rodák z amerického města Bayport ze státu New York nikdy neprošel draftem, svou dosavadní profesionální kariéru strávil na farmě. Patřil už organizacím Ottawy a St. Louis, ale až Minnesota mu dala možnost, na kterou celou kariéru čekal. Zahrát si NHL. Svůj debut si třicetiletý Pat Cannone užije v noci z úterý na středu, kdy se Wild utkají proti Coloradu.

„Je to pro mě skvělá příležitost, opravdu se těším. Doufáte, že jednou taková možnost přijde, hrajete pro to, tvrdě kvůli tomu dřete. Byla to dlouhá doba, než to přišlo,“ prozradil pro oficiální webové stránky Wild Pat Cannone.

Poslední tři roky strávil Cannone pod křídly organizace St. Louis Blues, hrál v záložním týmu Chicago Wolves v AHL. Vloni byl dokonce kapitánem týmu, díky 52 bodům v 73 zápasech zaznamenal své osobní maximum. V létě ale podepsal dvoucestnou smlouvu s Wild. V AHL za Iowu v této sezoně nasbíral během 29 utkání 16 bodů.

„Doufáte, že jednou taková možnost přijde, hrajete pro to, tvrdě kvůli tomu dřete. Byla to dlouhá doba, než to přišlo.“

Jeho tříleté působení v Chicago Wolves má s jeho příchodem do Minnesoty a nynějším povoláním do prvního týmu dost podstatnou spojitost. Tou je trenér John Anderson. Ve Wolves dělal poslední tři roky hlavního kouče, nyní je asistentem Bruce Boudreaua, který k Wild přišel letos v létě. Reference od Johna Andersona proto zřejmě hrály důležitou roli.

„John (Anderson) ho měl vloni v týmu, říkal, že je to chytrý hráč. V Iowě začíná hrát velmi dobře, navíc jsme si říkali, že potřebujeme centra,“ prozradil hlavní kouč Wild Bruce Boudreau, který sám v AHL několik let trénoval. „Byl jsem tam opravdu dlouho. Pokaždé, když se podílíte na vývoji mladého hráče, který pak dostane šanci v NHL, je to skvělé,“ doplnil bývalý trenér Washingtonu a Anaheimu.

Po Sekerášovi druhý nejstarší debutant v historii Wild

Proč ale vůbec došlo k tomu, že byl Pat Cannone povolán z AHL do prvního mužstva Wild? Minnesotě se zranil finský útočník Erik Haula. Cannone měl štěstí i v tom, že Zac Dalpe, který by byl asi jinak první volbou, se zotavuje po operaci kolena. Vedení Wild ale chce, aby se útočník, jenž odehrál v letošní sezoně v NHL devět utkání, rozehrál nejdříve v AHL za Iowu. A tak došla řada na Cannonea, který si prožije svůj sen.

Stane se navíc druhým nejstarším debutantem v historii Minnesoty Wild. Tím vůbec nejstarším byl v roce 2000 slovenský obránce Ľubomír Sekeráš, jemuž při jeho prvním startu v NHL bylo 31 let. Na hráče, který byl při své premiéře nejstarší ze všech v celé historii NHL, však Cannone zdaleka nemá. V sezoně 1926/27 odehrál Lester Patrick svůj první a poslední zápas v NHL za NY Rangers. Bylo mu 43 let!

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.