bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dermott je budoucí hvězdou obrany Toronta, chválí Dubase i Tavarese

11. srpna 2018, 8:00

Jakub Hromada

Během jara udělal obrovský progres, zahrál si play-off NHL, v sedmém zápase proti Bostonu dokonce vstřelil branku a o pár týdnů později vyhrál Calder Cup. Teď bude s Morganem Reillym patřit k hlavním složkám obrany Maple Leafs.

Nicméně sedmý zápas finále AHL se musel obejít bez účasti jednadvacetiletého zadáka. Trápilo ho lehké zranění a rozhodl se nehrát. Věděl, že patří mezi opory farmářského týmu, ale nastoupit bylo riskantní.

„Bylo to správné rozhodnutí,“ odpovídal Dermott krátce po závěrečné siréně. „Když jsem zvedal nad hlavu ten pohár, uvědomil jsem si, že vynechání jednoho zápasu bylo platné. Kdybychom ale nevyhráli a já nehrál, cítil bych se vinný.“

Letos měl sezónu půlenou, větší část ale strávil v nejlepší lize světa. V ní odehrál celkem 37 zápasů, jednou skóroval a přidal 12 asistencí. U Marlies nastoupil do 28 utkání a trefil se dvakrát a na dalších 16 gólů nahrál.

V příštím ročníku bude plnit určitou roli u Maple Leafs, jak moc klíčová bude, rozhodne až sezóna samotná a Mike Babcock. Zamotat hlavu by mu totiž mohl rovněž mladý Švéd Liljegren a letos draftovaný Sandin. Ten ale s vysokou pravděpodobností zůstane ve Švédsku a k týmu se připojí až za rok.

V květnu se do funkce generálního manažera dostal Kyle Dubas, který dříve pracoval u farmářského celku. A Dermott slovy chvály rozhodně nešetřil. „Je to úžasné. Skvělé, že tuhle zásadní funkci svěřili zrovna jemu. Vždycky se o hráče zajímal jako o lidi, hokej byl mnohdy na druhém místě.“

Navíc má zřejmě i velké schopnosti pro tento post. Zvládl boj o nejlepšího volného hráče léta a přivedl tak velké jméno, jako je John Tavares.

„Dostal jsem několik upozornění ze svých aplikací na mobilu. Podle mě moc lidí nečekalo, že skončí u nás, ale je to skvělá výpomoc pro náš tým. Je to skvělý kapitán,“ reagoval na podpis Travis Dermott.

Tavares se popere s Matthewsem o post prvního centra a rovněž o kapitánské céčko. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.