bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Detroit hazarduje s Nestrašilem. O českého útočníka může přijít

20. listopadu 2014, 9:00

Tomáš Zatloukal

"Je to risk," přiznává detroitský generální manažer Ken Holland. Zapsání Andreje Nestrašila na waiver list může Rudá křídla hodně mrzet, ostatní kluby NHL si českého mladíka mohou bez náhrady stáhnout do svých služeb, podobně jako to nedávno udělali torontští Maple Leafs v případě slovenského junáka Richarda Pánika. Holland zdůvodňuje odvážný manévr tím, že pro Nestrašila chce jen to nejlepší - odeslat sešívaného odchovance na farmu, aby se mohl dále rozvíjet.

"Potřebuje strávit ještě nějaký čas v AHL," tvrdí Holland. Z Detroitu vyprovázel 23letého útočníka s chválou, nadějný forvard zaujal zodpovědnou, vyzrálou hrou. Nadmíru spokojený s výkonností pražského rodáka je také hlavní kouč Mike Babcock, zamlouvá se mu především Nestrašilova defenzivní činnost. "Směrem dozadu byl opravdu dobrý, počínal si chytře. Líbí se mi také jeho práce s kotoučem, na puku je velmi silný," oceňuje kvality bývalého juniorského reprezentanta náročný trenér.

Nestrašila podrobil důkladné prověrce, nechal ho pravidelně hrávat ve třetí detroitské pětce, urostlému slávistovi rovněž poskytl prostor při přesilových hrách. V zámořských médiích byl pracovitý borec kritizován za slabší produktivitu (ve 13 zápasech zvládl zaznamenat jen dvě nahrávky), čistě opticky nepůsobily dobře ani tři mínusy v tabulce pravdy. Jenže kanadské body neskákaly závratným tempem do statistik ani dalším talentům, Tomášové Tatar s Jurčem ani Riley Sheahan se nezmohli na více než dva zápisy.

Proč tomu tak je? Nestrašil si myslí, že mu chybí dostatečné sebevědomí. To by měl v AHL, kam míří kvůli kondičním startům i kanadský veterán Stephen Weiss, nabrat bez obtíží. Vždyť se na farmě už etabloval jako schopný útočník s tahem na branku a výborným krytím puku. Speciálně u něj si Babcock všímá ještě jedné slabiny. "Určitě by měl zapracovat na své rychlosti," říká držitel dvou olympijských zlatých medailí a jednoho Stanley Cupu.

Nestrašil se za pár týdnů strávených v NHL alespoň trochu "otrkal". Pochopil, že může ve slavné soutěži pravidelně hrát. "Vím, že mohu pro Detroit plnit důležitější roli, než jaká mi doteď patřila," říká odhodlaně v rozhovoru pro Detroit Free Press. Pokud si Nestrašila do dnešního odpoledne žádný z klubů nevybere, setká se v záložním týmu Rudých křídel, tedy v Grand Rapids Griffins, s dvěma krajany: Richardem Nedomlelem a Tomášem Noskem. Martin Frk byl totiž odeslán do ECHL.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.