bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Detroit na draftu překvapil, ze šesté pozice si vybral Němce Seidera

23. června 2019, 20:45

Matěj Hodoval

Steve Yzerman se hned při svém prvním draftu v pozici generálního manažera Detroitu postaral o překvapení. Red Wings si z celkově šestého místa vybrali německého obránce Moritze Seidera.

Tento tah očekával opravdu málokdo. Ve většině draftových žebříčků byste jeho jméno našli až někde kolem 15. - 20. místa.

Volba Detroitu zaskočila i samotného Němce. „Očekával jsem, že budu někde kolem dvacátého místa. Je to neuvěřitelné, nemohu to popsat slovy. Jsem nadšený, neskutečný moment,“ hledal slova šťastný Seider.

Co na osmnáctiletém zadákovi vlastně tak zaujalo generálního manažera Stevea Yzermana? „Myslíme si, že disponuje excelentním hokejovým smyslem. Je urostlý a velmi dobrý bruslař, podle nás jeden z nejlepších obránců na draftu,“ řekl na adresu německého hokejisty legendární Yzerman.

Ačkoliv se bezesporu jedná o neočekávaný výběr, Rudá křídla se o Seidera zajímala již před samotnou událostí. Poslední setkání strávil odchovanec EHC Erfurt právě se zástupci Detroitu a trvalo přibližně čtyřicet minut. Seider také sdělil, že Yzerman o něm chtěl vědět vše.

Novou tvář si chválí také hlavní trenér Jeff Blashill. „Vypadá jako hráč, který může být mezi našimi čtyřmi elitními obránci a může nám pomoci vyhrávat zápasy. Stane se součástí elitního obranného páru? Uvidíme časem. Podle mě potřebujete velkého, účinného a chytrého beka a to on je.“

Moritz Seider již zkušenosti s dospělým hokejem má. V Mannheimu odehrál ve dvou sezonách dohromady třiatřicet klání, v uplynulém ročníku dokonce naskočil i do čtrnácti duelů ve vyřazovací části. A vedl si velmi dobře, ani jednou neskončil v tabulce +/- v záporných hodnotách.

Mimo jiné, 192 centimetrů vysoký zadák oblékal dres národního týmu. Německým juniorům pomohl postoupit do elitní skupiny, a kvalifikovat se tak na juniorské MS 2020. Zkušenosti sbíral také v seniorské reprezentaci, s níž dokonce absolvoval šampionát na Slovensku.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.