bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Detroit si může připsat v duelu se Senátory třetí výhru v řadě. Rangers hostí Chicago

3. ledna 2018, 20:00

Jiří Sameš

Čtvrteční noc nabídne všem fandům zámořské NHL dva zápasy. Sledovat budeme moci divizní duel mezi Detroitem Red Wings a Ottawou Senators. Oba celky jsou mimo pozice zaručující vyřazovací boje, navíc je v tabulce dělí pouze pět bodů! Svůj druhý a poslední vzájemný zápas v letošní sezoně pak sehrají New York Rangers se Chicagem Blackhawks. Oplatí Jezdci soupeři porážku z prvního utkání?

01:30 Detroit Red Wings – Ottawa Senators

Série pěti zápasů doma pokračuje pro Red Wings dnes v noci proti Ottawě Senators. Rudá křídla se nacházejí ve Východní konferenci se 37 body až na třináctém místě. Na pozice zaručující play-off ztrácejí nyní sedm bodů. Do dnešního utkání však půjdou s dvěma výhrami v řadě. Naposledy si poradili s Pittsburghem Penguins – výhra 4:1. Velkým dílem přispěl k výhře brankář Jimmy Howard, který zastavil 37 z 38 střel soupeře! Lajna ve složení Tyler Bertuzzi – Henrik Zetterberg – Gustav Nyquist nastřádala dohromady šest kanadských bodů. Nyquist vstřelil dvě branky, Zetterberg a Bertuzzi pak měli každý po dvou asistencích. Po gólu do statistik zapsali Dylan Larkin a Frans Nielsen. Sérii zápasů doma zakončí Detroit duely proti dvěma floridským celkům – Floridě Panthers a Tampě Bay Lightning.

Senators se vracejí zpět do akce po třídenní pauze. Příliš mnoho důvodů k radosti ale letos nemají – na Východě jim patří předposlední patnácté místo. Na svého dnešního soupeře mají ztrátu pěti bodů a jeden zápas k dobru. V minulém utkání narazili Senátoři na Boston Bruins a prohráli vysoko 0:5. Popáté tak v prosinci loňského roku vyšli střelecky naprázdno! Mezi tři tyče se postavil podvanácté od úvodního vhazování Mike Condon, z 34 střel však pětkrát inkasoval. Elitní zadák Erik Karlsson si při ice timeu 26:29 připsal dvě střely na branku a dva záporné body do tabulky pravdy. Pro Ottawu se jednalo o pátou porážku z posledních šesti mačů (bilance 1-4-1).  Z Detroitu se Sens vrátí zpět domů. V sobotu pak otevřou proti San Jose Sharks sérii tří domácích zápasů.

02:00 New York Rangers – Chicago Blackhawks

Rangers zvítězili v NHL Winter Classic 2018 nad Buffalem Sabres 3:2 po prodloužení a dnes budou chtít jistě na tuto výhru navázat proti Chicagu Blackhawks. Jezdci mají momentálně odehráno 37 zápasů, ve kterých nasbírali celkem 47 bodů. Na Východě zaujímají post první divoké karty. O výhře svého mužstva ve Winter Classic rozhodl forward J.T. Miller. Ke své osmé trefě v letošní sezoně navíc přidal ještě jednu asistenci. Střelecky se pak ještě prosadili další útočníci Paul Carey a Michael Grabner. Gólman Henrik Lundqvist převedl ve svém třiatřicátém startu v tomto ročníku 31 zákroků. Po dnešním zápase vyrazí Rangers na dvouzápasový trip. Čekat je budou utkání proti dvěma mužstvům z Pacifické divize (Arizona Coyotes, Vegas Golden Knights).

Blackhawks se nacházejí poněkud překvapivě na posledním místě Centrální divize. Na Anaheim Ducks, kteří momentálně drží druhou divokou kartu na Západě, mají však ztrátu pouhých čtyř bodů a navíc tři zápasy k dobru. Své doposud poslední utkání odehráli Hawks na ledě Calgary Flames a padli 3:4 po prodloužení. Svěřenci Joela Quennevillea prohrávali se soupeřem již 0:3, po brankách Jordana Oesterlea, Jonathana Toewse a Brandona Saada ale dokázali srovnat. Všichni tři jmenovaní si v zápase mimochodem připsali ještě po jedné asistenci. Brankář Jeff Glass zaznamenal druhý start v kariéře a předvedl 35 zákroků. Po dnešním zápase v Madison Square Garden budou mít hokejisté Chicaga jeden den volno. V sobotu pak přivítají doma ve svém United Center Vegas Golden Knights.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.