bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Devastace. Hitchcock se skelným pohledem popsal pocity Bluesmanů

26. května 2016, 16:00

Tomáš Zatloukal

Když v průběhu druhé třetiny nabíralo St. Louis nové síly a předvedlo pár výborných střídání, Ken Hitchcock hlásil v televizním rozhovoru: "Musíme v tom pokračovat." Neztrácel víru, že by jeho chlapci mohli ještě vydřít sedmý duel, návrat série do Scottrade Center. Nakonec mu ovšem nezbývalo než po závěrečné siréně přijít za Peterem DeBoerem a svému někdejšímu kolegovi z kanadské reprezentace sportovně poblahopřát. Posléze dorazil do kabiny Blues, kde panovalo ticho, ve vzduchu byla cítit bolest.

"Pravě teď vidím v naší kabině devastaci," mluvil o zkáze, kterou prožila Backesova družina. "Ani nejsou schopni mluvit. Abych byl upřímný, mám o ně strach. Někteří jsou opravdu v šoku," dodal na tiskové konferenci a sám přemáhal bol z krutého vyřazení. Cestou do konferenčního finále přemohli jeho svěřenci v sedmých zápasech obhájce Stanley Cupu i nejlepší celek Západu po základní části, přesto se nyní Bluesmani balí a jejich cesta končí těsně pod vrcholem. "Napadali lépe než my," hledal největší zbraň Žraloků.

"S kluky si promluvím až za den, za dva. Potřebují prostor sami pro sebe. Za posledních deset let jsem nekoučoval mužstvo, které by lépe drželo pohromadě. Teď potřebují být spolu, beze mě. Akorát bych je rušil. Ve vhodnou chvíli s nimi vše proberu, ale právě teď je nechám, ať jsou sami," povídal Hitchcock, který v roce 1999 dotáhl ke stříbrnému poháru Dallas Stars. Stejný scénář si přál zopakovat se St. Louis, věřil, že soudržný kádr může slavnou trofej získat. "Chtěl jsem je vidět slavit," přiznal se skelným pohledem.

"Je to zklamání," mluvil o konci v play-off. "V současné době je ohromně těžké vyhrát sérii, velmi náročný je už samotný postup do vyřazovacích bojů. My jsme došli daleko a dostali jsme se blízko k úspěchu," pokračoval stříbrovlasý lodivod. "Teď jsme všichni zraněni, bolí nás vyřazení. Nechceme, aby byla letošní cesta naší největší šancí, ne, chceme z ní udělat základní stavební kámen. V téhle éře platových stropů nicméně nevíte, jak na tom budete za rok. Měli jsme velkou příležitost a kluci jsou opravdu zklamaní."

Od hráčů zazněla rovněž slova o zklamání, na druhou stranu ale také hovořili o hrdosti a o skvělé partě, kterou Blues utvořili. "Každý, kdo tu sedí, je fenomenální chlap a fenomenální spoluhráč. Hodně jsme se společně nasmáli, užili jsme si skvělé časy," řekl Troy Brouwer, jedna z největších zbraní St. Louis v play-off. Otázkou zůstává, zda bude oblékat stejný dres i na podzim, možná na něj nezbudou peníze. Volným hráčem se může stát i americký kapitán David Backes. Vše se bude řešit, až silné a hlavně hořké pocity odezní.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.