bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Devils doufají, že se s Hischierem domluví co nejdřív

9. července 2019, 13:30

David Zlomek

Pojem “offer sheet” se v posledních měsících stal ve vodách NHL doslova trendem. Jak jistě dobře víte, jde o nabídku chráněným volným hráčům. Jejich současný klub ji může buď dorovnat, nebo hráče, leč s kompenzací, pustit. Podobný osud by mohl za rok čekat švýcarskou hvězdičku hájící barvy New Jersey Devils Nica Hischiera.

Jedničce draftu z roku 2017 totiž bude končit nováčkovský kontrakt, po kterém se stane právě RFA. Prioritou Devils je pochopitelně Hischiera udržet, nicméně generální manažer Ray Shero uvedl, že se současným humbukem kolem nabídkových listin nenechá ovlivnit.

„Rozhodně bych se tomu rád vyhnul,” uvedl Shero na adresu tahanic o smlouvě. „K jednáním se dostaneme někdy ke konci léta. Je to něco jako s Taylorem Hallem. Sedneme si s ním a uvidíme, co dál. Nico je důležitou součástí naší budoucnosti. Všechno je to o plánování. Uvidíme, jak to bude.”

Jenom pro připomenutí, Hischier a Hall můžou kdykoliv podepsat novou smlouvu, a to proto, že vstoupili do posledního roku svého stávajícího kontraktu. 

Co se týče samotné nabídkové listiny, ta byla v NHL dlouhou dobu netčena. Naposledy podepsal nabídku Ryan O´Reilly Calgary, nicméně Colorado dorovnalo. To se psal rok 2013. Až letos udělal rozruch generální manažer Montrealu, který podal nabídku Sebastianu Ahovi. Carolina však dorovnala, a tak zůstává finský šikula Hurikánem.

Podepsání smlouvy, zvlášť s tak dobrým hráčem, je během na dlouhou trať. A Ray Shero to samozřejmě ví. V jednáních započne už letos v létě, ale i kdyby se nepovedlo domluvit na podmínkách před tím, než se Hischier stane volným hráčem, tak to Sherovi nedělá problém. Nabídkových listin se totiž nebojí.

„Nezmění to naši filozofii, co se týče jednání. Je to prostě součást NHL, kterou můžete využít ve svůj prospěch,” řekl Shero. „Není to o ostatních týmech a není to nic špatného. O tom to je. Kluby jsou bohaté, nabízejí různé bonusy a obří smlouvy. Je to součást ligy, týmy se za to nemusí omlouvat.”

Samozřejmě, že pro Devils bude lepší, když se s Hischierem domluví třeba v průběhu sezony. Ušetří tak nervy sobě, ale i svým fanouškům. Ze všeho nejvíc ale budou vědět, jak na tom budou, co se týče platového stropu. Dá se předpokládat, že Hischierovy požadavky nebudou malé.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.