bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Devils našli trenéra. Na střídačce New Jersey bude stát Lindy Ruff

9. července 2020, 18:00

Jan Šlapáček

Jméno nového trenéra se dozvěděli hokejisté New Jersey Devils. Ty by měl od nového ročníku trénovat zkušený Lindy Ruff, který v minulém ročníku působil v roli asistenta u rivalů z Manhattanu.

Sázka na zkušenost. Volba nového trenéra Devils veřejnost mírně překvapila, jelikož byl klub z Newarku spojován se spoustou kvalitních trenérů a jméno Lindyho Ruffa určitě nebylo na vrcholu onoho seznamu.

Šedesátiletý kouč většinu své trenérské kariéry strávil na lavičce Buffala Sabres, které vedl od sezóny 1997/1998 až do ročníku 2012/2013, kdy byl v průběhu základní části propuštěn. V Buffalu však zažil velmi dobré časy, jednou se dostal se Sabres až do finále Stanley Cupu a třikrát skončil v konferenčním finále.

Následně se po svém konci u Sabres na čtyři roky postavil na lavičku Dallasu Stars, kde se ale výraznějšího úspěchu nedočkal. Dokonce se dvakrát ani nepodíval se svým týmem do play-off, což ho nakonec stálo místo.

Od léta 2017 se pak Lindy Ruff stal členem realizačního týmu u Rangers, kde doposud působil v roli asistenta hlavního trenéra a zajímal se především o obrannou hru celku z Manhattanu.

Nyní ho čeká práce na druhém břehu řeky Hudson, kde bude úzce spolupracovat i s Tomem Fitzgeraldem, jenž by se měl stát právoplatným generálním manažerem.

Prostoru na přípravu má hodně, jelikož Devils jsou mezi sedmi týmy, kterých se letošní play-off netýká. O tom, jestli tahle volba New Jersey byla správná, rozhodne až čas.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.