bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Devils poprvé v sezóně potkají Rangers. Potvrdí Winnipeg domácí dominanci?

31. ledna 2019, 19:40

Šimon Rogner

Dva zápasy mezi týmy z Východní konference a jeden mezikonferenční souboj. Takový je program zámořské NHL na noc ze čtvrtka na pátek – Boston přivítá Philadelphii, New Jersey se v rámci městského derby poprvé v sezóně střetne s Rangers a Winnipeg hostí Columbus. Co nám tyto zápasy nabídnou?

01:00 Boston Bruins – Philadelphia Flyers

Třetí vzájemné utkání sezóny odehrají od jedné hodiny hokejisté Bostonu a Philadelphie. Zatímco Bostonu se v poslední době nedaří – prohrál čtyři z pěti utkání –, ale se 60 body se drží na první divoké kartě s pouhou dvoubodovou ztrátou na v divizi druhé Toronto, Philadelphia zvítězila pětkrát v řadě a odpoutává se ze dna Východní konference. Celkově se ale Letcům venku nedaří – před současnou dvouzápasovou sérií výher šestkrát za sebou prohráli. Do sestavy domácích se dostane hned několik hráčů – obránce John Moore nahradí Matta Grzelcyka, jenž bude jen zdravým náhradníkem, Joakim Nordström doléčil zlomenou lýtkovou kost a nastoupí ve čtvrté lajně a v brance se poprvé po otřesu mozku z poloviny ledna objeví Tuukka Rask. Hostující zadák Shayne Gostisbehere nenastoupí kvůli zranění v dolní části těla podruhé v řadě, Jori Lehtera pak bude zápas sledovat z tribuny. V brance začne nováček Carter Hart.

01:00 New Jersey Devils – New York Rangers

Newyorské derby, první v sezóně, hostí ve stejný čas hráči New Jersey, kteří doma přivítají Rangers. Oba týmy se pohybují v dolní části tabulky – Ďáblové jsou se 45 body čtrnáctí, Jezdcům pak náskok čtyř bodů stačí na 11. pozici, avšak na play off stále ztrácejí celých deset bodů. Rangers první zápas po víkendové pauze způsobené Utkáním hvězd prohráli s Philadelphií 0:1, předtím však vyhráli třikrát v řadě a celkově odcházeli jako vítěz z pěti z posledních sedmi zápasů. To New Jersey v noci z pondělí na úterý porazilo Pittsburgh a přerušilo tak sérii tří porážek. Domácí se budou muset obejít bez obránce Samiho Vatanena, jenž po střetu s útočníkem Penguins Derickem Brassardem utrpěl otřes mozku. Zatím není jasné, kdy se vrátí, stejný stav platí i o útočníkovi Tayloru Hallovi. Hostům se v duelu proti Flyers zranil Brett Howden (koleno), jenž podle kouče Davida Quinna bude chvíli absentovat, Mats Zuccarello si zranil nohu, a ačkoliv včera trénoval, jeho start je nejistý. Keith Kinkaid a Henrik Lundqvist budou střežit svatyně obou mužstev.

02:00 Winnipeg Jets – Columbus Blue Jackets

Noční program uzavře jediný mezikonferenční souboj Winnipegu a Columbusu. Jets budou na domácím ledě hájit už pětizápasovou neporazitelnost, Blue Jackets se pak budou snažit prolomit šňůru třech proher v řadě. Oba týmy hrály v noci z úterý na středu – zatímco Tryskáči nakonec po nájezdech zdolali Boston, Modrokabátníci doma podlehli Buffalu a nechali ho dostat se na dosah tří bodů od druhé divoké karty, na níž se momentálně nacházejí. To ve Winnipegu můžou být relativně v klidu – 66 bodů v 55 duelech jim v Centrální divizi stačí na první místo. V sestavě domácích by měli i nadále chybět Nikolaj Ehlers a Dustin Byfuglien, i když oba už dělají krůčky směrem k návratu do hry. Hosté se musí obejít bez zraněného Boona Jennera, což znamená šanci pro sezónní debut Marka Letestua, který byl v minulém zápase pouze zdravý náhradník a většinu ročníku strávil na farmě. V brance začnou Connor Hellebuyck a Sergej Bobrovskij.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.